Twiggy renser luften og skaber godt indeklima. Den grønne stueplante er god i stuen. Grønne planter virker godt på mange måder. De forbedrer indeklimaet ved at rense luften og tilfører luftfugtighed, så vi føler os bedre tilpas og er mindre syge. Grønne planter er selvfølgelig også til pynt.

En af de planter, der er bedst til at rense luften, hedder Twiggy. En smuk tropisk plante og meget taknemmelig. Den er nem at passe og vokser godt i en stue og på kontoret. Bladene er lange, flade og slanke, og i potten vil den udvikle sig med den rette pasning.

Læs også: Spændende ny rose på det danske marked – The1rose

Twiggy vokser godt. Og jo bedre vækst, jo bedre vil den rense luften” siger Heine Pontoppidan fra Plantorama og fortsætter: “Bladene optager og neutraliserer stoffer i luften og omdanner CO2 til ilt. Plastik, lim, m.m. i byggematerialer, møbler og maskiner afgiver stoffer, som planten kan neutralisere. De findes over alt, og derfor er det en fordel af have grønne planter i boligen og på kontoret.”

Når planten afgiver ilt, tilfører den samtidig fugt til luften. Især om vinteren med gang i varmeapparatet bliver indeklimaet tørt. Det oplever vi som tør hud og irritation i næse og hals. Planterne bidrager til at løfte luftfugtigheden, så vi undgår disse gener. En norsk undersøgelse viser, at grønne planter kan sænke sygefraværet. Forkølelse, influenza, hovedpine, kort vejrtrækning og tør hud faldt til det halve hos medarbejderne på et kontor med planter sammenlignet med et uden. En anden undersøgelse viser, at vi slapper bedre af og føler os bedre tilpas, når vi er omgivet af planter. Og det skyldes ikke kun den grønne farve.

Twiggy trives på en lys placering ved almindelig stuetemperatur. Vandes og gødes regelmæssigt.

Læs også: 10 gode råd til haven i september

Tekst  Peter Bisgaard-Frantzen

Foto  Plantorama