Spændende ny rose på det danske marked – The1rose

Den spændende nye “The1rose” blev udviklet ved et tilfælde, med inspiration i lidt men godt

The1rose er en meget spændende nyhed fra Rosa Danica A/S. Det er en stilket rose, som har sine egne rødder i sin egen potte.

The1rose blev til ved en tilfældighed. Et parti storblomstrede sorter forgrenede sig ikke nok, og blev derfor sat lidt til side. Tanken med dette var, at der skulle klippes en buket til fruen der hjemme. Denne buket blev dog aldrig lavet, da tanken om en enkelt rose i en potte pludseligt opstod hos forædler Gert Jensen.

Læs også: Disse planter er godt selskab i dit rosenbed

 

Alt gik op i en højere enhed

Det er nu mere end 3 år siden, og der er siden da blevet arbejdet på, at få alt ved rosen til at gå op i en højere enhed.

Rosen har en lang holdbarhed på 4-6 uger. Vi har sågar hørt om enkelte, som har haft den stående i 7 uger. Det store rosenhovede, som bliver ca. 10 cm i diameter, er sammen med den lange holdbarhed det, som gør The1rose særlig unik.

The1rose leveres i en selvvandingspotte. På den måde sikres det, at rosen har de bedste betingelser, når den forlader gartneriet.

The1rose er tænkt som en eksklusiv gaveartikel, som kan gives ved alle specielle lejligheder eller ”bare fordi”. Den elegante rose kan stå overalt i hjemmet, hvor der er lyst, og når den er afblomstret klippes den ned ca. midt på stilken, hvorefter den vil skyde igen med et eller flere skud. I perioden op til ny blomstring, skal rosen have lidt flydende blomstergødning i vandet ved hver anden vanding. Ved blomstring vandes der igen kun med rent vand.

The1rose er en rose, som skal opleves, før man rigtig forstår, hvor skøn og unik den er. Den fås i farverne rød, pink og gul og er tilgængelig hele året rundt.

Læs også: Forår med det samme

Den smukke 1rose

Fakta om rosen

Familie: Rosa hybrid

Navn: The1rose

Vanding: Vandes jævnligt med almindeligt postevand, tåler ikke udtørring

Gødning: Gødes kun efter afblomstring

Placering: Lyst, men ikke i direkte sol

Rosa Danica A/S er en moderne dansk gartnerivirksomhed, etableret i 1987 af Lis og Torben Moth Madsen. Rosa Danica råder over et samlet areal på ca. 18 ha. væksthuse med den mest moderne teknik til produktion af potteplanter af høj kvalitet under hensyntagen til miljøet. Rosa Danica ligger i Marslev på Fyn.

Læs også: Nyd primula nu og plant den ud senere

The1rose

Tekst  Floradania

Foto  Floradania