Spis dine dræbersnegle og kom af med de ekstra kilo

De frygtede dræbersnegle

Danske haveejere har i årevis kæmpet en desperat kamp imod den frygtede iberiske skovsnegl, bedre kendt som dræbersneglen. Udover at rasere vores haver, kan den også bære på sygdomsfremkaldende bakterier som salmonella og bør derfor håndteres med handsker.

Den upopulære snegl kommer dog nu i et anderledes positivt fokus, idet den indeholder meget koncentrerede mængder af galdesyresalte, der er kendt for at være hæmmende for fedtoptagelse.

Kan løse livsstilssygdomme

I et studie, der er publiceret i det videnskabelige tidsskrift Nature, viser en international forskergruppe med dansk deltagelse, at regulering af kroppens galdeniveau kan lede til et varigt vægttab og samtidig sænke risikoen for type 2-diabetes.

Gennembruddet indenfor slankevidenskab, kan potentielt løse de mest kendte livsstilssygdomme i den vestlige verden, fortæller postdoc ved Institute for Diabetes and Obesity, Christoffer Clemmensen, der er dansk deltager i det nye studie.

Læs også: Nemme tips til beskæring af æbletræer i foråret

“Vores resultater viser, at galde spiller en meget central rolle i kroppens energibalance og blodsukkerregulering. Galden aktiverer et specifikt receptor-protein i tarmen, benævnt FXR, der er ansvarlig for vægttabet”. Vi kender således allerede galdesyresaltene og dets hæmmende effekt på fedtoptagelse, men hvad vi hidtil ikke har vidst er, at den iberiske skovsnegl er en meget koncentreret kilde til saltene.

Hvad forstærker effekten af galdesyresaltene, er at sneglen er en naturligt forekommende kilde, hvorimod produktet hidtil kun har været til rådighed i syntetisk form.

Du kan læse mere om studiet på videnskab.dk

Vigtigt at tilberede sneglene

Det anbefales at tilberede sin dræbersnegl enten ved kogning eller stegning – det er vigtigt at kernetemperaturen når op over 75 grader hvorved salmonella bakterien neutraliseres.

Læs også: Status over metoder til bekæmpelse af dræbersnegle