Kan man overhovedet komme af med padderok?

Spørgsmål om den genstridige padderok.

For os er PADDEROKKE det alt overskyggende problem, hvad kan vi gøre ved det ???

De kommer fra naboens mark og er virkelig et stort problem.

Venlig hilsen
Jørn, Aakirkeby

Læs også: 7 stærke (og overkommelige) ukrudts-strategier

Svar

Kære Jørn

Padderok er ikke en nem ukrudt at komme i lag med og er svær at komme til livs, den har pælerod og går dybt. Paderokker er typisk på jorde, hvor der er en lav pH.

Jeg har et super godt råd som er følgende, man skal ind til naboen udlægge en gangsti med græs som bliver mellem hæk og bed. Det har den fordel, at man kan se dit bed fra flere sider og samtidig kan du komme til at slå græs helt ud til hækken. Det med, at græsplænen bliver klippet hele tiden, er det kun græsset som kan klare Derfor stoppes meget af det ukrudt, som kommer igennem fra naboen. Padderok har samme udfordring, den kan ikke tåle at blive klippet ned hele tiden, så du vil udsulte planten og den vil til sidst opgive.

Er dette ikke en løsning for dig, så kan kalk være med til at hæve pH og dermed nedsætte betingelserne for et godt voksested for padderok, men det er en proces der tager tid.

Endelig kan Ultima ukrudtsbekæmpelse også tage padderokker, men det forhindre ikke nye padderokker i at komme fra naboen igen, så mit helt klare råd til dig er at lave en græssti langs hækken, som du kan klippe med en plæneklipper.

Med venlig hilsen
Michael Elnegaard, Home & Garden

Home and garden logo

Læs også: Havens 5 mest genstridige typer ukrudt

Tekst  Villaeksperter

Foto  Henrik Bæk