Hvad bedre end at give sig selv lidt ego-tid i hjemmespaen? Her lægger du en travl hverdag bag dig og lader op med ny energi og fuld fokus på forkælelse for alle dine sanser. Vi giver dig tidens stærkeste spatrends til dit helt eget velværelse her.

Vi har fundet frem til de lækreste nyheder inden for spaverdenen, og vi lover dig, at der er noget for alle dine sanser. I dag er en bruser nemlig ikke længere bare en bruser, hvor du kan indstille din favorittemperatur. Nu kan du få hele brusesystemer med vandharmonier efter din smag. Eller hvad med en bruser, der indhyller dig i vand, samtidig med at den stimulerer dine sanser med lys?

Hvis du er mere til den enkle, men stadig stærkt energigivende oplevelse, er vildmarksbadet spahittet til dig. Her kommer du helt tæt på naturen og nyder en spaoplevelse under åben himmel.

Ahhh, det er tid til forkælelse!

Læs også: Fra Brasilien til Danmark: Elsker friheden – men savner flere badeværelser

1. Hjælp til ømme muskler

Inden for spaverdenen er der lige nu stor fokus på, hvordan du kan få en professionel behandling inden for dine egne fire vægge. Det kræver løsninger, hvor teknikken er både brugervenlig og i høj kvalitet – og her er en af de løsninger, der kan hjælpe dig, når din krop er spændt i én stor knude, hvad enten det er på grund af en stresset hverdag eller fysisk træning.

Oras har nemlig lanceret et brusesystem, Oras Esteta Wellfit, så du og dine ømme muskler kan nyde godt af vandmassage i dit eget spaværelse. Systemet giver din krop vandterapi ved at veksle mellem koldt og varmt vand, også kaldet kontrastterapi, og behandlingen er udviklet i samarbejde med medicinfagligt personale. Den naturlige massage bliver brugt af blandt andre atleter efter deres hårde træning, da metoden sikrer en hurtigere restitution. Du vælger mellem tre fastsatte programmer, der blandt andet reducerer stressniveau, afhjælper muskelømhed og øger energiniveauet.

Esteta Wellfit fra Oras, hovedbruser 36 x 22 cm, termostat­ kan programmeres via app, 17.000 kr.

2. Lysterapi

Lysterapi er stadig en markant trend i spaverdenen, og vi ved alle, at lys giver energi og liv. Her i Nordens mørke sæson higer vi i særdeleshed efter lysets positive egenskaber, og hvis du har mulighed for det, så gå en tur i en halv times tid i de lyse timer for at suge lys til dig.

Lys har også banet sig vej til dit brusebad, så du kan få glæde af lyset, selvom mørket udenfor ligger tungt over det danske land. Her kommer det nye bruserdesign Aquamoon dig nemlig til undsætning. Med den nye type bruser til loftet i dit spabad får du pludselig en multisensorisk zone af en helt anden verden.

Når du aktiverer Aquamoon, bliver du indhyllet i lys, mens du vælger imellem fire forskellige vandprogrammer med hver deres vandtryk og temperatur – alt efter om du ønsker
en opfriskende eller afslappende effekt.

Aquamoon fra Dornbracht, til indbygning, fire forskellige stråletyper, LED-belysning, fra 100.000 kr.

3. Vildmarksbad

Den rå natur er langt fra spaverdenens ofte luksuriøse verden, men alligevel handler trenden her om total afslapning – i dette tilfælde ved at komme tilbage til udgangspunktet eller ‘back to nature’. Der er noget helt unikt ved at bade udendørs, og så er det sundt for både krop og sjæl.

Forestil dig, at der ude i haven venter dig et dampende vildmarksbad. Det er bare at smide badekåben og dykke ned under det varme vand. Når du kommer op igen, venter fuglefløjt eller lyset fra stjernerne. Samtidig forlænger du udesæsonen med et vildmarksbad, for du kan sagtens bruge dit udendørs spabad året rundt.

Småland, vildmarksbad fra Wellmore­, gran, H: 105 cm, Ø: 160 cm, 10.900 kr.

Læs også: Ny stilfuld og svævende lampe

4. Sanseforkælelse

Spa handler om velvære og om at forkæle dine sanser. Den holistiske tanke om at tilgodese samtlige sanser for optimal velvære er bestemt kommet for at blive.

Skab din egen harmoniske spa ved at tænde et velduftende lys og bruge lækre badeolier og cremer. Husk også at tænde for blid musik, og sørg for, at du kan træde ud på vamsede bademåtter og indhylle dig i lune håndklæder og badekåber. Det hele naturligvis i smukke og æstetiske omgivelser.

Vil du gå all in på trenden, kan du nu også få brusesystemer, der inviterer dig på en tur til dit helt eget badeparadis. For eksempel har Grohe nu lanceret AquaSymphony. Her bliver du ført ind i din helt egen wellness-zone med regnskovens damp og omsluttet af de blide dråber fra sommerregn. Men det stopper ikke her: Imens du bader, kan du nyde tonerne fra AquaSymphonys vandharmonier, kombineret efter dine ønsker.

Aquasymphony rainshower, loftbruser fra Grohe, til indbygning, LED-lys, kan også fås med Bluetooth-enhed til fjernstyring, H: 14,5 cm, B: 101,6 cm, D: 76,2 cm, 262.500 kr.

5. Hjemmefølelse

Velvære handler også om at føle sig hjemme. Føle sig tryg. Derfor handler en stor tendens i dit velværelse om at indrette dit badeværelse hjemligt. Det er slut med sterile og kolde badeværelser. Kig i stedet på, hvilke ting der skaber hygge og stemning i stuen eller resten af dit hjem, og brug dem på dit badeværelse. Læg et gulvtæppe ud på dine fliser, evt. i plastik, så det tåler vand. Stil en taburet eller en stol til dit tøj eller som siddeplads, imens du tager et fodbad.

Og hæng billeder på væggene for at give rummet personlighed og farve.

Xsquare, vaskeskab, B: 45 cm, D: 45 cm, fra 14.075 kr., Durasquare, håndvask, B: 45 cm, D: 45 cm, fra 4.387 kr., Vero Air, toilet, B: 37 cm, D: 57 cm, 7.735 kr., alt fra Duravit.

Læs også: Nu er det endnu nemmere at vælge møbler til dit badeværelse