Disse flise- og klinkeløsninger hitter i sommerhuset i år

Interiør- og boligtrends har for længst bevæget sig ind i de danske sommerhuse, hvor alt lige fra møbler til vægmalerier bliver nøje udvalgt. Det gælder også flise- og klinkeløsningerne. Men hvordan ser trenden ud i år?

De første forårstegn viser sig, og for mange betyder det, at sommerhuset skal klargøres til årets sæson. Det gælder ikke alene i forhold til rengøring og almindeligt vedligehold, men også i forhold til større renoveringsprojekter, hvor eksempelvis køkkenet eller badeværelset skal opgraderes. Her bliver der i vid udstrækning indrettet med flise- og klinkeløsninger:

– Der har altid været tradition for at indrette med fliser og klinker i sommerhuset, da det både er nemt at rengøre og altid har været moderne. Dog har vi gennem årene valgt de mere neutrale og sikre toner i grå og hvid og således brugt dem som en passiv del af indretningen. Det bevæger danskerne sig nu væk fra både i boligen og i sommerhuset, fortæller Mosaikhjørnets indretnings- og salgsrådgiver Mette Kamilla Maan i en pressemeddelelse, og fortsætter:

– Vi så det allerede i 2018, hvor danskerne blev markant mere vovede med flisevalget og gav det en betydelig rolle i indretningen. Det vil vi også se i 2019 og de næste mange år, hvor der i stigende grad bliver valgt personlige flisevægge i et farvet mix, gulve i sildebensmønstre og badeværelsesfliser med specielle udtryk som kobber, beton og marmor.

Læs også: Vil du af med flisepest?

Men hvilke flise- og klinkeløsninger kommer særligt til at hitte i sommerhuset i år? Mosaikhjørnet har sammen med Unik Ejendom, der til dagligt bygger og renoverer sommerhuse med henblik på salg, samlet sine fire bedste bud på, hvor moden bevæger sig hen.

Farverne er kommet for at blive

– Danskerne er blevet markant mere modige, og det ses især i farvevalget. Både pastelfarverne sart rosa, grøn og gul samt de mere mørke toner, som dyb midnatsblå og flaskegrøn, vinder indpas i sommerhuset. Her tør vi nu ikke alene at vælge de vilde farver, men også at mixe dem, så boligen får et unikt og spændende præg, lyder det fra Mette Kamilla Maan.

Vi tænker stort – med småt

– Også størrelsen på fliserne vil ændre sig i 2019. Hvor vi førhen har set en tendens til at vælge meget store fliser til både vægge og gulve, kommer de mindre fliser nu på banen. Det gælder særligt rektangulære fliser, som lægges både som sildebensmønster eller parallelt. Samtidig er mindre vægfliser med glans et mustforklarer Lene Lykke Jespersen fra Unik Ejendom.

Læs også: Så er vi klar med årets stærkeste boligtrends

Fra Marokko til Indien

I takt med at vi rejser mere, går mere på café og bruger de sociale medier mere, bliver vi i den grad påvirket af indtryk fra alle fire verdens hjørner. Det vil vi også kunne se på valget af fliser, hvor alt lige fra metrofliser til marokkanske mønstre bliver et hit i de danske sommerhuse. Her samler vi flere lidt skæve udenlandske stilarter op og bruger dem aktivt i indretningen, fortsætter Lene Lykke Jespersen.

En del af en helhed

– 2019’s valg af fliser i sommerhuset vil være tænkt ind i en større helhed. Vi vil eksempelvis se vandhaner med et kobberudtryk, der går igen i klinkerne på gulvet, eller blå fliser i køkkenet, som går igen i spisebordstolene. Danskerne kommer til at skeje sig ud på et niveau, som vi ikke har set før – men med en flot rød tråd, slutter Mette Kamilla Maan.

Læs også: Vinterens 5 stærkeste boligtrends

Tekst  Nicole Hardt

Foto  Getty Images