Hvordan fjerner jeg kalk og røde fuger?

Spørgsmål om skjolder af kalk og rødlige fuger mellem fliserne

Jeg vil høre, hvordan jeg får bugt med de skjolder af kalk, som er på mine badeværelsesfliser? Derudover er der nogle af fugerne (håber det kan ses på billedet), som har fået en rødlig farve – hvad skyldes det, og hvad kan jeg gøre ved det?

På forhånd tak for hjælpen.
Venligst, Christian Baller

Læs også: Drop vejsalt på glat fortov

Svar

Kalkaflejringer fjernes nemt med produkter der indeholder syre, som f.eks. vores Borup Tyktflydende Kalkfjerner. Dog skal du lige, inden du går i gang, sikre dig at dine fliser er syrebestandige. Er de det, følger du følgende fremgangsmåde:

1. Brus fliserne over så alle fuger bliver grundigt våde. (Brug aldrig afkalkningsmidler på tørre fuger, da fugen så suger syren, hvilket på sigt beskadiger fugen).
2. Derefter vaskes vægge og gulv med vores Malerens/Grundrens blandet med varmt vand i forholdet 1:10 således, at alle sæbe- shampoorester samt biofilm er væk. Det gør, at kalkfjerneren virker langt bedre efterfølgende. Skyl efter med rent, varmt vand.
3. Påfør Borup Tyktflydende Kalkfjerner i fyldigt lag med blød børste eller svamp, lad virke 5-10 minutter og skrub så med stiv børste/gulvskrubbe og rent vand. Skyl grundigt efter med rent, varmt vand.

De rød/gullige fuger du har nogle steder bliver typisk også rene ved ovenstående fremgangsmåde, da der som oftest blot er tale om lidt kraftigere kalkaflejringer, der har taget farve fra lidt okker i brugsvandet.

Mvh. Sander Voss, Borup Kemi

Borup Kemi logo

Læs også: Sådan vælger du de rette materialer til dit badeværelse

Har du et spørgsmål til Villaeksperterne, kan du skrive det til [email protected]

Tekst  Villaeksperter

Foto  Christian Baller