Sådan får du dit badekar til at skinne igen

Spørgsmål om rengøring af badekar

Kan I anbefale et produkt til rengøring af badekar, så det ”skinner”

Med venlig hilsen, Inger Knudsen

Svar

Hvis ikke dit badekar i sig selv har en blank ”skinnende” overflade, så er det vanskeligt at få det blot med et rengøringsmiddel. De fleste badekar er emaljerede overflader, som i sig selv er lidt blanke fra ny, så skyldes den matte overflade kalkaflejringer….så drejer det sig i første omgang om at få kalken fjernet.

Desværre skal man være temmelig varsom med at anvende syreholdige produkter på emaljerede overflader, så det er vigtigt at du ikke lader det sidde og virker for længe.

Start med at rengøre badekarret grundigt med et almindeligt grundrengøringsmiddel som f.eks. Borup Grundrens/Malerens, blandet med varmt vand. Skyl grundigt efter med rent vand, og påfør så produktet Borup Tyktflydende Afkalker (selv om der står på produktet at det ikke må anvendes på ”emaljerede overflader”, kan du godt bruge det alligevel, blot du følger de følgende anvisninger omhyggeligt således, at produktet ikke sidder på overfladen for længe).

Tag højest 1/3 af arealet ad gangen, lad det virke nogle få minutter og skrub så grundigt med en stiv børste. Skyl efter med masser af rent, varmt vand. Tag så næste 1/3 på samme måde….og så fremdeles. Tør til sidst alt vandet af med et rent håndklæde.

Læs også: Kan min varmepumpe flyttes?

Synes du stadigvæk, at der mangler glans i overfladen, kan du give karret en omgang med en god bilvoks, eller produktet ”Delfin Superglans”….de virker glimrende også på badekar. Smør ½ delen af karret ind, lad tørre….og poler så grundigt efter med rene, tørre klude. Efterfølgende behandles sidste halvdel.

For at undgå kalkaflejringer…og dermed matte sider igen, bør du fremadrettet sørge for at tørre karret af for vand hver gang det har været anvendt.

Hvis der ikke er tale om kalkaflejringer, så kan du prøve først at polere siderne med et poleremiddel som f.eks. Slilpol….og efterfølgende give det noget glans med et af ovenstående produkter. Hvis selve materialet er slidt, så kan det være vanskeligt at få rigtig glans i overfladen igen.

Mvh. Sander Voss/Borup Kemi

Læs også: Stemning af wellness i badeværelset

Har du et spørgsmål til Villaeksperterne, kan du skrive det til [email protected]

Tekst  Villaeksperter

Foto  Veggie Gretz