Spørgmål om rengøring af marmor

Spørgsmål om marmor:

Findes der noget rengøringsmiddel eller et praktisk råd, hvor begyndende skimmelsvamp kan fjernes på marmor og i fugerne?

Venlig hilsen
Kurt Andreasen

Læs også: Imprægnering af fliser på terrassen kan godt betale sig

Svar:

Rodalon Indendørs er et godt desinfektionsmiddel, som kan klare mug og skimmelvækst, uden på nogen måde at være til fare for dine marmorfliser.
Bland det i henhold til anvisningen på flasken, påfør blandingen på fliserne/fugerne og lad det virke 10-15 minutter. Skrub herefter med en stiv børste og rent vand, og skyl grundigt efter.
Hvis der er tale om marmorfliser/fuger i en bruseniche, så kan problemet være noget vanskeligere at komme ”til livs”, da man her ofte har en del kalkaflejringer på fliser og fuger, som holder på fugten og danner en god grobund for mug og skimmelsvampe.
Da marmor er et materiale, der i sig selv indeholder kalk, kan du ikke bruge de mere effektive kalkfjerningsprodukter, da de er baseret på syrer….og det kan dine marmorfliser ikke tåle.
I dette tilfælde kan du efterfølgende skrubbe fliser og fuger grundigt med vores Borup Marmor & Terrazzo Rengøring. Husk at skylle grundigt efter med rent vand. Gentag efter behov.
Det bedste du kan gøre for at undgå lignende problemer fremadrettet, er at tørre alt vand af fliserne hver gang du har badet.

Mvh. Sander Voss / Borup Kemi

Borup Kemi logo

Læs også: Sorte pletter på mahogni trappe

Har du et spørgsmål til Villaeksperterne, kan du skrive til [email protected]

Tekst  Villaeksperter

Foto  wcizmowski