Det her skal du altid se efter når du køber elpærer

Er din pære sprunget, og skal du ud og købe en ny, er det vigtigt du lige er opmærksom på dette.

Lige som du sidder midt i den gode bog eller midt i den lækre middag, går pæren. Men har du oplevet, at du får ondt i øjnene, når du sidder og arbejder eller hygger med et brætspil, selvom dit syn er intakt?

Så kan det måske være fordi, du har købt en pære, der ikke passer til det, den optimalt skulle være brugt til, skriver Boligmagasinet.

Der er nemlig en forskel, og du kan nemt se hvilken pære der passer til lige præcis dit behov.

Læs også: 5 hotte hits til dit hjemmespa

Watt er ikke alt

Flere af os har lært, at så længe vi går efter pærerne med den rigtige watt, kan det ikke gå helt galt. Watt er selvfølgelig stadig vigtigt, da en pære med for mange watt, hurtigt kan forkorte dens levetid og skade lampen. Men det er også vigtigt, du også finder pæren, der passer til det lyset skal bruges til.

Husk at kig efter Kelvin

Når du har fundet pæren med den rigtige Watt, er det en god idé, du også kigger efter Kelvin på emballagen. Det er nemlig Kelvin, der beskriver den temperatur og glød dit lys får.

Læs også: Pendel fra DybergLarsen er made-in-Denmark på alle måder

Find pæren med den rigtige Kelvin til dine behov

På kontoret eller der hvor du har dit arbejdslys, anbefales det, du finder en pære med 3.000-4.000 Kelvin (forkortes K), mens du i mere afslappende forhold som spisestuen, stuen og værelset er mere oplagt med en pære på 2.700 K.

Sådan omregner du gamle pæres watt til LED-pærers watt

Forskellen på de gamle glødepærer og de nye populære LED-pærer er stor. Pærernes watt kan ikke sammenlignes direkte. Som udgangspunkt skal du gange LED-pærens watt med 10, for at kunne sammenligne LED-pæren med en glødepære.

Eksempel: 3W på LED-pære = 30W

Tekst  Nicole Hardt

Foto  Getty Images