8 gode huskeråd inden du investerer i en ny garageport

Markedet for porte til garager er stort og producenterne fantasifulde, så valget handler ikke længere kun om, hvorvidt en port skal vippe, rulle eller hejse, men også om den skal kunne kommunikere direkte med familien, om den skal sladre om indbrudstyve, eller om den skal signalere noget om husets øvrige indretningsstil.

Nogle producenter har udviklet en app, så man kan fjernestyre sin garageport med sin iPhone. På den måde slipper man for den fysiske fjernbetjening og kan styre flere porte ad gangen. App´en kan også vise garageportens position og aflåsningstilstand, så man kan opdage, hvis nogen er brudt ind i garagen.

Flere producenter har introduceret en sidegående skydeport. Fordelen ved en skydeport er, at pladsen under loftet kan udnyttes til for eksempel surfbræt, fiskestænger og ski. Samtidig behøver man ikke åbne porten helt, hvis man bare lige skal hente cyklen eller nogle haveredskaber. Det er hurtigt at komme ind og ud af garagen.

Læs også: Danskernes drømme om swimmingpool

Tips & viden – Inden du vælger en ny port:

  1. Skal porten passe til husets arkitektur?
  2. Skal porten være automatisk – og måske endda også have andre features som for eksempel automatisk tænd og sluk af lys og varme?
  3. Hvis din garage er opvarmet, bør porten være godt isoleret.
  4. Tjek at både porten og åbneren er CE-godkendt. (CE-mærket er en nøgle-indikator for et produkts overholdelse af EU-lovgivning.) Portautomatikken bør have en forhindringsdetektor, så den stopper, hvis der kommer noget i vejen.
  5. Hvis du vælger en port, der ikke har fået den sidste overfladebehandling, skal du begynde med at male den selv. Ellers gælder garantien ikke.
  6. Hvordan er porten konstrueret? Er skinnerne afdækket, så fingrene ikke kan komme i klemme, og er fjedrene beskyttet, så de ikke kan løsne sig og springe af?
  7. Det nemmeste og billigste er at få en garageport, der er tilpasset garagens mål, så du slipper for dyre ombygninger.
  8. Hvis der er direkte adgang fra garagen til huset, så bør du sikre garageporten ekstra godt.

style-your-garage.com kan man købe kæmpeplakater, der kan klistres på ydersiden af porten. Plakaten snyder synet og leverer et optisk bedrag, så det for eksempel ser ud som om, at der står en elefant i garagen, eller at julemanden er flyttet ind med sit værksted.

Læs også: Danskernes drømme om swimmingpool

Klistermærke til gar

Tekst  Jette Damgaard

Foto  Crawford og Hörmann