Derfor er det ikke lykken at bo i et kæmpe stort hus

Mange mennesker drømmer om et stort sted at bo, men er det virkelig lykken? Igennem de seneste 60 år er størrelsen på nybyggede parcelhuse i Danmark steget med 80 procent. Gennemsnitsstørrelsen på et nybygget parcelhus er nu på knap 200 kvadratmeter, men har vi virkelig brug for al den plads?

Læs også: Skift til luft-til-vand pumpe og spar op til 50 %

Meget plads går til spilde

I et studie fra University of California, Los Angeles har forskere undersøgt, hvor amerikanske familier tilbringer det meste af tiden i deres hjem. Resultaterne kom ikke synderligt bag på forskere, men alligevel var resultaterne sigende.

Familier bruger langt det meste af tiden i køkkenet og omkring fjernsynet. Samtidig bruger familier stort set ikke deres spisestue, hvis der er spisebord i køkkenet.

Undersøgelsen viste derudover, at amerikanske familier næsten ikke bruger deres stuer uden fjernsyn. Og hvad angår familiernes terrasser, stod de næsten øde hen.

Læs også: Eksperter skeptiske over for lovkrav om indbrudssikring

Store hjem kan være penge ud ad vinduet

Hvad undersøgelsen kan lære os er, at større ikke altid er bedre. Det er de mest centrale rum i huset, der bliver brugt, herunder køkken eller køkkenalrum med spisebord og tv-stue.

Er man en stor familie, giver det selvfølgelig mening at bo i et hus, hvor alle familiens medlemmer har plads til både samværd og privatliv, men overflødige rum som en ekstra stue og spisestue, er ikke nødvendigvis lykken, hvis ikke de bliver brugt.

 

Tekst  C. Dahl

Foto  iStock