Vi opholder os indendørs ca. 90 % af vores tid. Derfor er et sundt indeklima vigtigt for vores trivsel store som små. Et godt indeklima er sundt for alle, og vi har alle individuelle krav til et godt indeklima. Her er 10 tips, som kan hjælpe dig til et bedre indeklima. Alle tips bidrager individuelt og gør en forskel.

  1. Gør hovedrent en gang om året

Forårsrengøringen giver mening. Kom ud i alle kroge og op i alle hjørner med støvkosten mindst en gang om året for at skabe grundlaget for et sundt indeklima.

  1. Indret til et sundt indeklima

Tænk dig praktisk om, når du indretter. Sørg for, at det eksempelvis er nemt at komme rundt med støvsugeren under sofaer og senge, og at der er plads til en støvklud blandt nips i vindueskarmen.

  1. Luft ud efter badet

Selvom det kan virke myrekrybende, giver det god mening at lukke vinduet op på vid gab efter et dejligt bad. Det fjerner hurtigt luftfugtigheden i rummet.

  1. Hold en stabil temperatur

En stabil temperatur på 20 grader i alle rum er ideel. Kolde temperaturer byder husstøvmider og skimmelsvamp indenfor – og det er der ingen grund til.

Læs også: Fire gode råd til en vinterklar bolig inden vejret for alvor bliver koldt

  1. Luft ud

Så simpelt er det. Et par gange om dagen. 5-10 minutter. Gammel luft ud. Ny luft ind.

  1. Sluk de levende lys

Selvom to lys på et bord er romantisk og hyggeligt, er det skadeligt for indeklimaet. Udskift nogle af stearinlysene med batterilys. Det er (næsten) lige så hyggeligt.

  1. Sæt vasketøjet fri

Hæng tøj til tørre udenfor. Du slipper for den høje luftfugtighed indenfor og for synet af vasketøj.

  1. Dekorér grønt

Inviter naturen indenfor. Masser af grønne planter med masser af blade renser luften og tilfører ny ilt til rummet.

  1. Tapetsér ren luft

Der findes et helt specielt tapet på markedet, som indånder partikler af støv og snavs og giver dig masser af ren luft i rummet.

  1. Køb et tæppe

Til gulvet. Et gulvtæppe forbedrer gangkomforten, har lyddæmpende egenskaber og temperaturisolerer rummet. Sørg for, at det er et støvsugervenligt tæppe, du erhverver dig.

Læs også: Engangsklude – skal de genbruges eller smides ud?

Tekst  Tekstspot

Foto  Jay Arielle