Brug dine håndværkere til at spare på energien

Omkring 4000 håndværkere har uddannet sig til energivejledere

Hvis du alligevel skal have besøg af en håndværker, kan der være penge at spare ved at vælge én, som kan vejlede om grønne tiltag i din bolig

Skal du have sat en udestue på eller renoveret trappen, så ringer du måske efter en håndværker. Det koster ikke ekstra at få den håndværker, som også er energivejleder, til at give dig gode råd om energirenovering. Så kan du få en lavere varmeregning og en højere boligværdi.

Læs også: Boligreportage: Byg nyt og grønt

Der er flere fordele ved at gøre dit hus grønnere

  • Du sparer energi og dermed penge
  • Du sparer energi og gør dermed noget godt for miljøet
  • Du får noget af udgiften refunderet via håndværkerfradraget (den grønne BoligJobordning)
  • Dit hus bliver lettere at sælge med et bedre energimærke, for mere end hver anden boligkøber mener, at energimærket har betydning, når de skal købe bolig.

Få brugbar vejledning

Energivejlederen hjælper dig med at vurdere, hvordan du kan spare på energien, og hvad der bedst kan svare sig at renovere. Ud fra de råd kan du gå videre med en egentlig plan for en renovering,

Energivejlederne er knyttet til Videncenter for energibesparelser i bygninger under Energistyrelsen. Centret har omkring 70 forskellige energiløsninger til enfamiliehuse og etagebyggeri. Energiløsningerne gør det let at fastlægge energibesparelser og beskriver, hvordan energitiltagene udføres korrekt.

Læs også: Når der er brug for en fagmand til opgaven

Professionel vejledning

Det giver rigtig god mening at forbedre sin bolig energimæssigt, men det er vigtigt at vide, hvad der bedst kan betale sig for den enkelte.

– Energivejlederen gennemgår huset og foreslår forbedringer ud fra, hvad der passer til netop det hus, og hvad der giver den største gevinst i forhold til investeringen. Derfra kan familien gå videre ud fra den professionelle vejledning, siger Camilla Damsø Pedersen, chefkonsulent i Dansk Byggeri.

Fakta om energi i private boliger

Ifølge Byggeriets Energianalyse 2017 har knap to ud af tre boligejere interesse for energiforbedringer. Analysen fra Dansk Byggeri viser også, at 78 procent af parcelhusene forventes at have et stort potentiale for besparelser på varmen.

Parcelhuse udgør knap halvdelen af de privatejede bygninger til helårsbeboelse.

Langt over halvdelen af bygningsmassen er fra før 1980, hvor et nyt bygningsreglement strammede op på kravene i lyset af energikrisen.

Fakta om energivejlederne

Håndværkerne er blevet energivejledere via et 3-dages kursus på Teknologisk Institut.

De findes i hele landet, og du finder én i nærheden af dig her

http://sparenergi.dk/forbruger/vaerktoejer/haandvaerkerlisten

Læs også: Køb af hårde hvidevarer