Fornuftig grøn boligjob-ordning

Dansk Byggeri glæder sig over, at der nu er kommet klarhed over, hvilke håndværkerydelser danskerne næste år kan få fradrag for. Den nye grønne boligjob-ordning er fornuftig og indeholder både rådgivning og klimasikring

Alt fra isolering, nye vinduer og døre til varmepumper, udskiftning af kloakrør og regnvandsfaskiner står på den nye positivliste, som Venstre, Dansk Folkeparti, Alternativet, SF og De konservative er blevet enige om skal give fradrag, når den grønne boligjob-ordning træder i kraft efter nytår.

– Den nye grønne positivliste er ganske omfattende og indeholder mange fornuftige arbejder med både selve huset og dets installationer. Også hvad angår klimasikring er der kommet en lang række ydelser med på listen, og det er glædeligt, at der nu ikke længere tvivl om, hvad man kan bruge ordningen til efter nytår, siger erhvervspolitisk chef i Dansk Byggeri, Torben Liborius.

Rådgivning, i forhold til hvordan boligen kan blive mere grøn og energivenlig, og tilslutning til bredbånd er også kommet med på listen.

– Så aftaleparterne er kommet godt rundt, vurderer Torben Liborius.

Læs også: 3 trin til dit nye tag

Er fradraget stort nok?

Sidste år brugte mere end 630.000 danskere boligjob-ordningen, men forventningen er, at den grønne ordning vil blive brugt langt mindre.

– Det illustrerer, at hvis fradraget var højere, vil det betyde, at flere vil bruge den, og dermed vil effekten på energiforbruget og klimaet blive større. Derfor er det meget fornuftigt, at aftaleparterne er enige om, at der skal ses grundigt på erfaringerne med den svenske ordning, hvor både fradraget og brugen af ordningen er meget større end i Danmark, siger Torben Liborius.

Partierne har afsat 0,5 millioner kroner til, at der i 2016 bliver lavet en udredning af erfaringerne fra den svenske ROT- og RUT-ordning, der giver tilskud til husarbejde og håndværkerudgifter.

Se listen over, hvad den nye grønne boligjob-ordning dækker her

Kilde: Dansk Byggeri

Læs også: Så flot blev huset med nyt tag