Flere håndværkere har fået en grøn profil

Håndværkere er dem, som de fleste boligejere henvender sig til, når de har brug for råd og vejledning, inden de skal investere i grønne tiltag i hjemmet.

Næsten 4.000 håndværkere har efteruddannet sig som energivejledere for at kunne hjælpe boligejerne bedst muligt.

Læs også: Skulle det være en varmepumpe?

Hver tredie spørger håndværkere til råds

Mere end hver tredje boligejer spørger sin håndværker til råds, inden han eller hun skal beslutte sig for, om der skal investeres i nye vinduer, en varmepumpe eller andre former for energirenovering. Det viser en YouGov-undersøgelse af, hvor boligejerne søger rådgivning. Efterspørgslen på viden om grønne boliginvesteringer har i byggebranchen sat gang i efteruddannelsen som energivejleder. Indtil videre har næsten 4.000 håndværkere taget uddannelsen.

700 nye energivejledere om året

– Der er i gennemsnit uddannet 700 nye energivejledere om året, så interessen blandt håndværkerne er stor, siger chefkonsulent i Dansk Byggeri Camilla Damsø Pedersen og uddyber:

– Som almindelig boligejer er det en udfordring at finde ud af, hvor det er mest hensigtsmæssigt at begynde at energirenovere, hvad fordelene er og ikke mindst økonomien i de forskellige tiltag. Her er det nærliggende, at boligejerne spørger deres håndværker til råds, for eksempel når han eller hun kommer på besøg i boligen i forvejen. Derfor er det vigtigt og godt, at flere håndværkere efteruddanner sig og får mere viden inden for området.

Læs også: Håndværkerfradraget

Håndværkeren kan beregne omkostninger og besparelser

Derudover har en række håndværkere taget en efteruddannelse som BedreBolig-rådgiver, hvor håndværkeren blandt andet lærer at beregne omkostningerne ved energirenovering og de forventede besparelser på varmeregningen.

– Der findes håndværkere med en grøn profil i næsten alle hjørner af Danmark, så der er god mulighed for, at man som boligejer kan få hjælp fra en lokal håndværker, der fx enten er energivejleder eller BedreBolig-rådgiver.

Se hvor der findes en grøn håndværker i dit lokalområde på SparEnergis Håndværkerliste

Læs mere i Dansk Byggeris energianalyse 2017 på s. 32 og 33 her

Læs også: Vi tror huset er bedre isoleret, end det er

Her får vi rådgivning fra

Vejledning om varmeforbrug