Flere håndværkere har fået en grøn profil

Håndværkere er dem, som de fleste boligejere henvender sig til, når de har brug for råd og vejledning, inden de skal investere i grønne tiltag i hjemmet.

Næsten 4.000 håndværkere har efteruddannet sig som energivejledere for at kunne hjælpe boligejerne bedst muligt.

Læs også: Skift til luft-til-vand pumpe og spar op til 50 %

Hver tredie spørger håndværkere til råds

Mere end hver tredje boligejer spørger sin håndværker til råds, inden han eller hun skal beslutte sig for, om der skal investeres i nye vinduer, en varmepumpe eller andre former for energirenovering. Det viser en YouGov-undersøgelse af, hvor boligejerne søger rådgivning. Efterspørgslen på viden om grønne boliginvesteringer har i byggebranchen sat gang i efteruddannelsen som energivejleder. Indtil videre har næsten 4.000 håndværkere taget uddannelsen.

700 nye energivejledere om året

– Der er i gennemsnit uddannet 700 nye energivejledere om året, så interessen blandt håndværkerne er stor, siger chefkonsulent i Dansk Byggeri Camilla Damsø Pedersen og uddyber:

– Som almindelig boligejer er det en udfordring at finde ud af, hvor det er mest hensigtsmæssigt at begynde at energirenovere, hvad fordelene er og ikke mindst økonomien i de forskellige tiltag. Her er det nærliggende, at boligejerne spørger deres håndværker til råds, for eksempel når han eller hun kommer på besøg i boligen i forvejen. Derfor er det vigtigt og godt, at flere håndværkere efteruddanner sig og får mere viden inden for området.

Læs også: Hvem skal betale installationen af min varmepumpe?

Håndværkeren kan beregne omkostninger og besparelser

Derudover har en række håndværkere taget en efteruddannelse som BedreBolig-rådgiver, hvor håndværkeren blandt andet lærer at beregne omkostningerne ved energirenovering og de forventede besparelser på varmeregningen.

– Der findes håndværkere med en grøn profil i næsten alle hjørner af Danmark, så der er god mulighed for, at man som boligejer kan få hjælp fra en lokal håndværker, der fx enten er energivejleder eller BedreBolig-rådgiver.

Se hvor der findes en grøn håndværker i dit lokalområde på SparEnergis Håndværkerliste

Læs mere i Dansk Byggeris energianalyse 2017 på s. 32 og 33 her

Læs også: Dansk håndværker med succes i Brasilien

Her får vi rådgivning fra

Vejledning om varmeforbrug