Overvejer du solceller til taget, er det måske nu, du skal sætte handling bag dine overvejelser. Men en ny lov, der trådte i kraft 11. februar 2015, er det blevet mere økonomisk fordelagtigt at sætte penge i cellerne på taget, både når du producerer solcelle-el til eget forbrug, såvel som hvis du producerer overskydende strøm til videre salg.

For at understøtte at private fortsat investerer i solceller, har Folketinget med en ny lov af 4. juli 2013 vedtaget tilskud og midlertidigt forhøjede satser for nye solcelleanlæg.

Tilskuddet består i, at staten betaler en overpris på eventuel overskudstrøm. Og det betyder, at du som privatproducent med et solcelleanlæg på maksimalt 6kW kan få ekstra forhøjet tilskud, i form af en fast salgspris på 1,02 kroner pr. kWh de første 10 år.

90c2b0_billede_2

Stor besparelse

Alle andre solcelleanlæg, uanset størrelse og type (tag eller mark), kan få det almindelige forhøjede tilskud. Afregningsprisen er på kr. 0,60 pr. kWh i 10 år og kr. 0,40 de næste 10 år.

Derudover slipper du for afgifter og moms på den strøm, du selv bruger. Mens en eventuel indtægt for strømmen er skattefrit op til 7000 kr. om året. På den måde opnår du hele 8-11% forrentning af investeringen om året.

Læs også: Gør sommerhuset klar til den danske sommer

Ifølge Viva Energi, der forhandler solcelleanlæg, sparer du pt. 2,25 kr. pr. kWh (landsgennemsnit) af den strøm du selv bruger, mens den bliver produceret. Dette svarer typisk til ca. 40 procent af forbruget. Elprisen forventes at stige 5-6% om året og ender dermed på ca. 8-9 kr. pr kWh om 30 år, hvorimod din solcellepris er fastlåst til omkring 0,55 – 0,60 kr. pr. kWh.

Få mere info om, hvordan du søger støtte på OK’s hjemmeside, hvor du også kan beregne din elbesparelse med en investering i solceller.

Læs også mere om solcelletilskuddet på Energistyrelsens hjemmeside.

4a1d0d_billede_3

Tekst  Tina Krarup

Foto  Jørn Bonde