Dette er en sponsoreret artikel fra Ren Energi

Miljøvenlig og billig opvarmning med træpiller

Hvis I er på jagt efter en miljøvenlig og pengebesparende opvarmingsløsning til hjemmet, har I overvejet pillefyr eller pilleovn? Opvarmning med træpiller er det helt store lige nu indenfor miljøvenlig opvarmning, og der findes mange gode grunde til at overveje lige præcis denne form for opvarmning til huset. Her kan du læse mere om pillefyr og om hvorfor I burde overveje at skifte til pillefyr eller installere pillefyr fra start af, I jeres nye hus. 

Hvad er opvarming med træpiller?

Der findes mange gode argumenter for et pillefyr. Vi lever i et samfund der vi fokuserer på at finde billige, økonomiske og miljøvenlige løsninger. Da er det også relevant at kigge på opvarmningsløsninger der kan fylde disse kriterier. Der er mange der tyr til biogas og andre miljøvenlige løsninger der er CO2 neutrale i brug, men der findes også en anden, god løsning. Pillefyr giver også CO2 neutral opvarmning af dit hjem. Træpiller er nemlig Co2 neutralt brændsel, og det er derfor en særdeles miljøvenlig måde at opvarme dit hjem.

Det er først og fremmest det miljøvenlige aspekt der trækker, for dem der ønsker at anskaffe sig et pillefyr eller en pilleovn. Miljøgevinsten viser sig fra første dag pillefyret er i brug. Det er med andre ord en gevinst der giver sig til kende med det samme, og ikke  efter årevis af brug.

Du kan faktisk spare op imod 50-70% af varmeregningen når du bruger træpiller. Træpiller har meget lavt vandindhold og meget høj brændselsværdi. Træpiller produceres af ubehandlet træaffald. Træaffaldet presses under meget højt tryk og bliver til træpiller. Pillefyr og pilleovne bør være 100% automatiske og selvrensende, hvis de er af tilstrækkeligt høj kvalitet.

Forskel mellem pillefyr og pilleovn

En pilleovn er et fantastisk alternativ til en brændeovn. Der er mange danskere der har en brændeovn i dag, men som er træt af alt svineri der er med aske og smuts. Det er ikke tilfældet med en pilleovn. En pilleovn af høj kvalitet er ligeså flot og lækker som en brændeovn og gør den samme nytte. En pilleovn kan spare dig 50-70% på varmeregningen sammenlignet med olie og gas, og faktisk endnu mere, hvis du har opvarming med el. Grundkomponenterne i en pilleovn ligner på den man finder i en brændeovn. Det er dog meget mere miljøvenligt med en pilleovn fordi den er mere brændeeffektiv og du får billig opvarmning med pilleovn. Dette er nok et af de største plus for mange i tillæg til miljøaspektet med at opvarme med træpiller i stedet for andre mindre miljøvenlige og dyrere alternativer. Uanset hvad dine bevæggrunde er for at bruge pillefyr eller pilleovn til opvarming, er det helt relevant at du vælger et pillefyr eller en pilleovn af høj kvalitet. Der er mange dårlige løsninger på det danske marked, der slet ikke kan betale sig at købe i længden.

Det kan meget bedre betale sig at gå for høj kvalitet. Et pillefyr har man i stedet for et oliefyr eller gasfyr og en pilleovn er en god erstatning for en brændeovn, eller en løsning for dig der gerne vil have en brændeovn, men gerne vil have et mere effektivt alternativt der sviner mindre og som er billigt og miljøvenligt i brug. Pilleovnen fører automatisk træpiller ind i ovnen med en snekkemotor. En højkvalitets pilleovn kan tage 20kg træpiller. En pilleovn ligner meget på en traditionel brændeovn. Fælles for højkvalitets pilleovne, for eksempel en fra RIKA, er, at den kan fjernstyres via telefon eller tablet og har en touch skærm der du kan indstille varme og justere ovnen. Du behøver som nævnt ikke selv løbende at fylde ovnen med brændsel, siden den selv doserer og jævnligt fylder ovnen med træpiller. Det er rart at ovnen klarer det hele selv, og man ikke skal være på bolden og fylde den konstant. Pilleovnen slukker også selv når der ikke er brug for mere varme. En pilleovn kræver meget mindre ‘overvågning’ end det en traditionel brændeovn gør, og i tillæg til miljøaspektet og det faktum, at det er en meget kostnadseffektiv måde at varme op sin villa på, så er dette unægteligt et stort plus for mange forbrugere.

Find et pillefyr af høj kvalitet

Desværre er det sådan at det danske marked oversvømmes af dårlige pillefyr af lav kvalitet. Der er mange dårlige pillefyr på markedet, men det kan godt betale sig i længden at gå for pillefyr af høj og god kvalitet når du skal købe et pillefyr til din bolig når du skal få CO2 neutral opvarmning med pillefyr. Et pillefyr i lav kvalitet kan blive en dyr fornøjelse når det kommer til vedligehold og holdbarhed. Det er ingen grund til at købe et billigt pillefyr, hvis nu det alligevel ikke holder det det lover. Et højkvalitets pillefyr er en meget bedre investering. Da sparer du penge og miljøet for CO2 udslip fra den første dag, og resultatet giver sig hurtigt til kende på varmeregningen.