Dette er en sponsoreret artikel fra Radimet

Undgå upræcise radonmålinger med en digital radonmåler

Der er i dag langt større fokus på radon og radonmålinger end for blot ti år siden

– hvilket overvejende er positivt, men der er også opstået nogle få udfordringer.

Investerer man i en radonmåler, vil man have en naturlig forventning om, at måleren giver et nøjagtigt her-og-nu billede af radonniveauet. Præcise målinger burde være en selvfølge, men når det kommer til stykket, er det ikke alle målere, der er lige pålidelige.

Køb en pålidelig radonmåler

I vores moderne tid kan man benytte sig af forskellige måleapparater, når man skal måle radonniveauet i en bygning. De mest anvendte måleapparater består af digitale radonmålere, som bruges af både private og erhverv.

En digital radonmåler er en anelse dyrere end en måleboks, men pengene er givet godt ud, da denne type måler byder på mange fordele:

  • Nem at betjene – Uanset hvordan din uddannelsesmæssige baggrund ser ud, så kan du med sikkerhed lære at betjene en digital radonmåler, da der ikke er så meget at tage fejl af. Sætter du pris på at have et godt overblik, så kan du købe en moderne måler, som kan forbindes med din smartphone eller tablet. Det lyder måske for godt til at være sandt, at man kan aflæse data via sin smartphone eller tablet, men det er rent faktisk en aktuel mulighed.
  • Høj fleksibilitet – Den digitale radonmåler byder også på høj fleksibilitet, da du helt frit kan vælge, hvor du vil placere den. Derudover kan du nemt flytte den efter endt måleperiode. Selvom der er rig mulighed for at flytte rundt på enheden, så bør du som hovedregel lade den stå i minimum 7 dage. Det mest pålidelige målingsresultat opnås faktisk først efter omkring 30 dage, så det kan godt betale sig at måle niveauet i en længere periode.
  • Simpel aflæsning – En almindelig digital radonmåler er udstyret med en lille skærm, hvorpå du kan aflæse de vigtigste data vedr. radonniveauet i dit hjem. Du kan aflæse målingerne fra dag til dag, men som allerede nævnt er det bedst at aflæse målinger fra måned til måned, da man således kan sikre sig mere præcise målinger.

Er du overbevist om, at du kan få glæde af en digital måleenhed, så skal du vide, at der her findes et udvalg af radonmålere. Der udbydes mange radonmålere til privatbrug, som ikke koster en formue. Du kan med fordel sammenligne de forskellige målere på kryds og tværs for at finde den helt rigtige måler.

Før du tager din nyindkøbte måler i brug, bør du læse brugsvejledningen og evt. se en videoguide på internettet. Det er nemlig alfa omega, at du forstår at bruge enheden korrekt.