Dette er en sponsoreret artikel fra Genvex A/S

Ville du lufte mere ud, hvis du vidste dette om dit indeklima?

Vidste du f.eks. at luften i dit hjem indeholder skadelige partikler?

De fylder din luft, når du laver mad, gør rent, maler, sætter i stand og hygger med stearinlys eller brændeovn.

Du tager dem med ind i dit hjem, hver gang du køber nye møbler, elektronik, luftfriskere, tøj, indbo eller legetøj til børnene.

Faktisk stammer 76% af hjemmets sundhedsskadelige partikler fra vores egne aktiviteter og forbrug – og børneværelset er dét rum i huset, hvor forskerne har fundet den højeste koncentration af kemikalier og andre uønskede partikler.

Ikke særlig opmuntrende at tænke på…

Men hvor meget betyder indeklimaet overhovedet for vores sundhed?

Læs også: Spar penge på dit varmeforbrug

Vi mister flere tusind sunde leveår i Danmark

Desværre har luften, vi omgiver os med, ret stor indflydelse på vores helbred. Faktisk mister vi i Danmark omkring 22.000 sunde leveår årligt på grund af dårligt indeklima. Er vi for dårlige til at udskifte luften i boligen, hober de sundhedsskadelige partikler og fugten sig op og kan forårsage både allergi, lungesygdomme, hjertekarsygdomme og kræft.

Ifølge Astma og Allergiforbundet opholder de fleste mennesker sig inden døre 90 % af tiden, så indeklimaet er alfa og omega for vores sundhed.

9 ud af 10 lufter ikke ordentligt ud

Et sundt indeklima handler i princippet bare om at få den dårlige luft ud og ny, frisk luft ind. Det lyder ikke så svært, og vi har i årevis hørt mantraet: Åbne vinduer med gennemtræk 10 minutter 3 gange dagligt.

Alligevel får 9 ud af 10 ifølge en nylig YouGov-undersøgelse ikke luftet ordentligt ud, når de sætter deres lid til vinduerne.

Det kan der være mange grunde til, og fælles for dem er nok, at det ikke altid er rart, at have sæsonens luner hvirvlende gennem stuerne. Om vinteren er det ubehageligt at få kulde og træk – det er heller ikke sjovt, når elregningen kommer ind ad brevsprækken.

Om efteråret er det bøvlet at have vinduerne åbne, når det regner og blæser. Om foråret vil allergikerne helst undgå stoppet næse og irritable øjne. Og om sommeren vil vi lukke myg og andre ubudne gæster ude. Og nåh ja, hele året igennem er folk i byerne også helst fri for støj og trafikós.

Indeklima året rundt

Læs også: Ny røgsuger løser klager over brændeovn

Tænk hvis du kunne få et sundt indeklima – uden at skulle tænke på udluftning?

Er du én af de 90 %, der ikke får luftet ordentligt ud 3 x 365 dage om året? Så kan dit hjem være et af de mange danske hjem med dårligt indeklima.

Ved du, at du faktisk kan få et optimalt indeklima – uden at skulle tænke på udluftning nogensinde? Det kan du med et ventilationsanlæg fra Genvex.

Læs mere på Genvex.dk og find din nærmesteforhandler

Se guiden der giver dig det fulde overblik over dit indeklima her! 

Infografik om indeklima

Læs også: Få en gratis energivurdering

Tekst  Rikke, Another Agency

Foto  Genvex