Spørgsmål om hunde der tisser på fliserne

Hej med Jer.

Jeg håber så inderligt at I kan hjælpe mig, jeg har to store  hunde, som i  ”Deres” have har både adgang til græsplæne, samt et fliseareal. Problemet er at de urinerer på betonfliserne og det stinker, så vi andre ikke har mulighed for at opholde os der.

Nå nu til spørgsmålet findes der et middel, hvorved stanken kan fjernes fra fliserne? Og eventuelt en måde efterfølgende at imprægnere dem.

På forhånd tak for Jeres svar, som jeg håber vil give mulighed for at bruge terrassen i sommer.

Med venlig hilsen

John Kofoed

Læs også: Nyt gulv i badeværelset

Svar

Hej John,

Hvis fliserne ligefrem er gennemvædet med urin fra dine hunde, så bliver det vanskeligt at løse uden at udskifte fliserne  J – din eneste anden mulighed er at vaske/skrubbe fliserne godt og grundigt (flere gange), med et desinfektionsmiddel. Brug f.eks. Rodalon Udendørs eller vores Borup Koncentreret Afrenser. Lav en kraftig opløsning i forholdet 1:5 –  (blandes normalt 1:10 eller tyndere), hæld blandingen ud over fliserne og skrub grundigt med en gulvskrubbe på et skaft. Skyl efter med rent vand. Gentag et par gange hvor du skyller efter med rent vand…….lad fliserne tørre grundigt, og fordel så en blanding på fliserne som du skrubber ned i betonen og blot lader tørre ind. Det vil kunne afhjælpe problemet….men igen, om lugtgenerne helt forsvinder afhænger af problemets omfang. Til imprægnering af flisebelægninger kan du anvende vores produkt der hedder Borup Imprægnering til Sten & Fliser. Den fås i 2,5 liter dunke hos diverse byggemarkeder og farvehandlere.

Venlig hilsen

Sander Voss, Borup Kemi

image001

Har du et spørgsmål til Villaeksperterne, kan du skrive det til [email protected]

Tekst  Villaeksperter

Foto  Gitte Højbjerg