Dette er en sponsoreret artikel fra Samlino.dk

Din unge alder kan betyde en langt dyrere bilforsikring

Alderen er blandt de vigtigste faktorer, når selskaberne vurderer, hvor stor en risiko du er som kunde. Det er derfor også et af de vigtigste parametre, når de skal bestemme prisen på din bilforsikring. En ny analyse fra Samlino.dk viser, at unge bilister risikerer, at betale helt op til 25.000 kroner mere for deres bilforsikring end ældre bilister. Alene grundet deres alder.

Så meget betyder din alder for prisen

Der er dog store forskelle på, hvor meget de enkelte forsikringsselskaber vælger at hæve prisen for de unge bilister. Fælles for alle selskaber er dog, at det er mærkbart dyrere for de helt unge bilister. Største forskel er hos Alm. Brand Forsikring, hvor en 18-årig bilist må betale hele 24.962 kroner for en forsikring, hvorimod en 35-årig bilist kan slippe med 4.973 kroner. En forskel på næsten 20.000 kroner. Billigste forsikring for den helt unge bilist får du ved IF Forsikring, hvor du dog stadig må betale 13.899 kroner. Da selskaberne altså bedømmer faktorer som alder vidt forskelligt, er det meget individuelt, hvor den enkelte forsikringstager får den billigste forsikring. Du kan sammenligne markedet og tjekke, hvor du får den billigste forsikring på Samlino.dk.

Læs også: Få mere fart på dit internet

For en Volvo V60 er prisen på bilforsikringen grundet den højere værdi af bilen endnu højere. Her risikerer du som 18-årig at betale helt op til 31.210 kroner for din forsikring. Igen er Alm. Brand analysen dyreste selskab, hvorimod de er blandt de billigste for den 35-årige bilist, hvor du hos samme selskab, kan slippe med en pris på 6.246 kroner.

Sammenlign markedet for bilforsikring

Alder på føreren er blot et af mange parametre, som selskaberne vurderer, når de beregner din pris. Andre vigtige faktorer er prisen på bilen, din adresse og den valgte selvrisiko. Hvordan selskaberne vurderer vigtigheden af disse, er dog forskellige, hvorfor forskellige typer forbrugere får de bedste priser hos vidt forskellige selskaber. Du bør derfor altid sammenligne markedet, før du træffer valg om forsikringsselskab. Sammenlign hele markedet hos Samlino.dk.