Dette er en sponsoreret artikel fra Samlino.dk

Sådan sparer du tusindvis af kroner på dit lån

Har du brug for at låne penge, er det ikke ligegyldigt, hvor du gør det. Ved en simpel online prissammenligning, kan du spare mange tusinde kroner.

En ny analyse viser, at du ved at sammenligne markedet for forbrugslån kan spare mange tusinde kroner, ved at vælge det lån med den laveste rente. Undersøgelsen viser også, at der er stor forskel på, hvilken rente de forskellige banker vil give den samme kunde.

Så meget kan du spare

Undersøgelsen er fortaget af sammenligningstjenesten Samlino.dk og viser, at du kan spare helt op mod 25.000 kroner, hvis du eksempelvis skal låne 40.000 kroner med en løbetid på 5 år. På Samlino.dk’s låneoversigt kan du selv se, hvor meget du kan spare på at vælge det rigtige lån.

Læs også: 10 gode råd til din første økonomi

Når du skal optage forbrugslån, viser de fleste banker en til og fra rente. Banken kreditvurderer din evne til at tilbagebetale lånet, og vælger herefter om du får en rente i den høje eller lave ende.  Kort sagt betyder det, at jo større sandsynlighed banken vurderer, at du har for at betale dit lån tilbage, desto lavere vil din rente blive. Det er dog meget forskelligt fra bank til bank, hvordan denne vurdering foretages, og det er derfor der kan være rigtig mange penge at spare.

Det skal du huske når du låner

  • Vælg det lån med den laveste ÅOP: ÅOP indeholder alle omkostninger forbundet med lånet, og det billigste lån er således det med den laveste ÅOP.
  • Renter er bedre end gebyrer: Dine renter er fradragsberettigede. Det er dine gebyrer ikke.
  • Tilbagebetaling: Husk at lånet skal betales tilbage. Lån derfor ikke mere end din økonomi kan bære.
  • Ansøg hos flere udbydere:Ansøg og se hvem der tilbyder det billigste lån – en ansøgning er ikke bindende.

Sammenlign markedet: Brug fem minutter på at sammenligne markedet. Det betaler sig!

På Samlino.dk kan du se hele markedet sorteret med de billigste lån i toppen af sammenligningen. På den måde kan du altså sikre, at du skal betale mindst muligt tilbage, hvis du skal låne penge. Du kan sammenligne her.