Stor prisforskel: Se, om du betaler for meget i husforsikring

Der er flere tusinde kroners forskel på priserne på husforsikring alt efter, hvilket selskab du vælger, og hvor du bor. Men prisen er langt fra det vigtigste parameter, mener Bolius fagekspert Tine Sode. Se prisforskelle her.

Der er flere tusinde kroners forskel på din husforsikring afhængigt af, hvilket forsikringsselskab du bruger, og hvor du bor i Danmark. Fx svinger gennemsnitspræmien for den store pakke fra 4.449 kr. i Nordjylland til 6.067 på Sjælland.

Indenfor den enkelte region kan der også være store prisforskelle på husforsikringen – helt op til 3.000 kr. i forskel afhængigt af, hvilket forsikringsselskab du bruger.

Læs også: Fra skimmel og råd – til harmoni og drømmehus

Spar tusindvis af kroner på Husforsikringen

Det viser nye tal, som Samlino.dk, der sammenligner produkter, services og tjenester inden for finans, forsikring og internet, har foretaget for Bolius.

– Mange danskere finder det nemmest at samle alle deres forsikringer hos samme selskab, men der kan ligge en god timeløn i at bruge tid på at undersøge markedet grundigt. Selv inden for samme region er der nemlig stor forskel i prisen for at forsikre samme hus, og man kan spare flere tusinde kroner, alt efter hvilket selskab man vælger, siger Kristian Pitzner-Jørgensen, direktør for Samlino.dk, til Bolius.

LÆS OGSÅ: Find overblikket i din region her

Vælg den bedste husforsikring for dig

Men prisen er ikke alt, advarer Bolius’ fagekspert Tine Sode. Når du bestiller eller skifter husforsikring, er det vigtigt at kigge på den samlede pakke, og ikke kun, hvor du sparer flest penge. Der er nemlig stor forskel på, hvad de enkelte selskabers pakker indeholder. Fx dækker If Forsikrings lille pakke, der er den dyreste, som den eneste skjulte rør, kabler og stikledninger.

Læs også: Skilsmisse – hvem får huset, og hvem flytter?

– Den billigste forsikring er sjældent den bedste løsning, så undersøg altid mere end bare prisen. Pakkerne ser vidt forskellige ud afhængigt af det enkelte selskab, så du er nødt til at undersøge præcis, hvad du får for din penge – og hvad du har brug for til din bolig. Derudover er det vigtigt at undersøge forsikringsselskabets ry og evt. klager over dem, fx på Forsikring&Pension eller gennem venner og familie, siger Bolius fagekspert Tine Sode.

LÆS OGSÅ: Generelt om forsikringer for boligejere

Stor husforsikring er dobbelt så dyr

Det er gennemsnitligt dobbelt så dyrt at have en stor husforsikring end en lille. Alligevel kan det ofte betale sig at vælge den dyrere pakke.

– Hvad din husforsikring skal dække, afhænger af dit hus. Vær især opmærksom på husets alder, og om der er kælder eller lignende specielle forhold, man skal have dækket, råder Bolius fagekspert Tine Sode.

LÆS OGSÅ: Husforsikring