Det skal du tænke over før du får gardiner i køkkenet

Går du med tankerne om gardiner i køkkenet, bør du nok overveje dette, inden du går i gang med projektet.

Hektiske hverdage og kreative udfoldelser i køkkenet, der nemt kan efterlade stegeos og stænk fra madlavningen, sætter sine tydelige spor på dine gardiner.

Det er derfor vigtigt at vælge den rigtige gardintype til køkkenet, der er let at rengøre og holder sig flot i længere tid.

Gardiner i køkkenet er mere udbredt i de danske hjem, end man måske skulle tro. Faktisk har 45 procent af danskerne, ifølge en undersøgelse af Analyse Danmark for gardinvirksomheden Luxaflex, gardiner i deres køkken.

Læs også: Test – den bedste blender til frugtsmoothies

Gardinerne er mere udsatte i køkkenet

Hvad vi måske ikke altid tænker over, når vi vælger gardiner til boligen, er, at der er andre krav til gardiner i køkkenet sammenlignet med andre rum.

I køkkenet bliver vores gardiner nemlig udsat for stegeos, fedt, støv og mados. Derfor er det vigtigt at vælge en gardintype, der er modstandsdygtig over for fedt og stænk, og som er let at gøre ren.

Vær opmærksom på hårde hvidevare og VVS

– Når du skal vælge gardiner til dit køkken, er det en god idé at tænke over, hvor tæt på komfur og håndvask vinduet er placeret. Hvis afstanden er kort, anbefaler vi en type af gardiner med en særlig overfladebehandling, der er afvisende over for støv, fedt og pletter. Disse gardiner holder sig dermed pæne længere, siger Birgitte Velling, marketingchef hos Luxaflex i en pressemeddelelse.

Læs også: Blandingsbatteriet er en skulptur

Tekst  Nicole Hardt

Foto  Luxaflex