Skab farvespil i boligen med nye gardiner i forårets farver

Du kan let forny hjemmet ved at skifte til gardiner med betagende farveudtryk. Lad dig inspirere af forårets farvepalette og byd farveskalaens uendelige muligheder indenfor.

I de seneste år har unikke og inspirerende farvekombinationer i indretningen oplevet et stort opsving i de skandinaviske hjem. Farvernes evne til at skabe et stemningsfyldt og personligt hjem, hvor kun fantasien sætter grænser, har derfor åbnet op for nye indretningsmuligheder.

Gardiner spiller en stor, og til tider overset, rolle i boligindretningen. Valget af gardiner kan derfor være med til at bestemme hele hjemmets udtryk.

Vi er blevet mere modige, når det kommer til at mikse og lege med forskellige udtryk og farvetendenser i hjemmet, og det gør sig også gældende, når det kommer til gardiner.

Du kan let tilføje et unikt farveindslag til boligen ved blot at skifte gardiner, som skaber personlighed og en rød tråd i indretningen. Du kan med fordel lege med forårets populære farver og kombinationer, når du vælger gardiner, og skabe et hjem, der passer til dig.

– Der er noget tiltalende ved gardiner, der tilføjer et flot farvespil i indretningen og giver en rumeffekt, der er noget udover det sædvanlige. Gardiner spiller nemlig en helt central rolle i indretningen, da de udgør en stor flade og kan være en fantastisk medspiller i at skabe stemning og en rød tråd i indretningen”, siger Birgitte Velling, marketingchef for Luxaflex i Danmark i en pressemeddelelse.

Læs også: Få nordisk stemning ind i dit hjem

Gul forårstrend

Farven gul pryder efterhånden alle bolig- og mode- magasiner, og der er ingen tvivl om, at vi kommer til at se mere af denne tendens henover sommeren.

Tilføj pastelgule gardiner til boligen for et friskt og legende udtryk, der løfter både indretning og humør.

De solgule nuancer vil forevige forårsstemningen i dit hjem og kan let kombineres med mørkegrønne planter eller forårets andre populære pastelfarver.

Blå velour

Den klassiske blå farve har altid haft en særlig karakter og kontrast i hjemmets rammer – blandt andet i soveværelset hvor den kan skabe en rolig og afslappende atmosfære.

Kombiner farven med velour og tilfør hjemmet den eksklusive følelse, som velour har fået os alle sammen til at jagte i den seneste tid.

Vælger du velour i lyse og støvede blå nuancer, opnår du også noget yderst delikat, og så kan de lyse farver løfte lidt af velourens til tider tunge udtryk.

Læs også: Sådan vælger du gardiner, der gavner dit indeklima

Grøn – årets farve

Indretningsmulighederne er uendelige med kåringen af grøn som dette års farve, da grønne nuancer har en unik evne til at komplementere hinanden i hjemmet.

Med dens naturnære og frodige udtryk er mørkegrøn blandt andet let at integrere i hjemmet, hvor den giver et dejligt afslappet farveudtryk. Kombiner den med en frisk grøn eller en afslappet pastel og skab et tidløst og moderne look, der puster liv i indretningen.

 

Tekst  Nicole Hardt

Foto  Getty Images & Luraflex