Dette er en sponsoreret artikel fra Garant

Mindsk støjen med et lyddæmpet akustikgulv

En lang række nye materialer har efterhånden fundet vej til nutidens gulvbelægninger. Nu kan man få materialer, der kan tåle vand eller er lyddæmpende, og som stadig ligner naturens egne materialer.

Når man skal vælge nyt gulv, er der mange ting at tage hensyn til. Skal der være varme i gulvet, og skal der lægges dampspærre? Og hvad skal gulvet kunne holde til – og hvor længe? Skal gulvet være i træ, laminat, vinyl eller linoleum, og hvad betyder det for udseendet og for vedligeholdelsen? Der er kæmpe forskel på gulvtyperne, og hos Garant er fagmanden klar med råd og vejledning.

– ”Et godt gulv er en investering, som skal holde i mange år. Det skal være smukt og let at vedligeholde, og det kræver, at man vælger et produkt, som passer til brugssituationen og til det hus, hvor det skal ligge”, fortæller Produktchef hos Garant, Erik Vangsgaard.

For forbrugeren er der en lang række faldgruber, og hvis man ikke passer på, kommer man til at stå med et gulv som måske knirker og hurtigt bliver grimt.

– ”Rådgivningen er utrolig vigtig, og produkterne kan være vanskelige at vurdere, hvis man ikke har erfaring på området. Til nogle formål kan en løsning være en ok, til andre giver det kun ærgrelser” siger Erik Vangsgaard.

Nye trends

Danske boligejere vil have stærke og vedligeholdelsesfrie gulve. Det stiller naturligvis krav til materialerne, når det stadig skal ligne et naturprodukt. I mange år har man kunne købe laminatgulve, som umiddelbart både er stærke og nemme at rengøre. Problemet har været, at de billigste typer ligner plastik og ligger langt fra noget, der henleder tankerne på træ eller sten.

– ”Med vores to serier af specialgulve, Akustik og Design Line Ultimo, får man produkter, der er godkendt til erhvervsbrug, og samtidig ligner naturmaterialer”, fortæller Erik Vangsgaard. Begge typer er så naturtro i overfladen, at selv erfarne gulvfolk har svært ved at se, at det ikke er fremstillet af træ. At produktet er godkendt til erhvervsbrug, betyder at gulvet tåler en meget højere belastning, end den man normalt finder i et privat hjem.

Garant Tæpper Gulv

Lyddæmpet og isolerende

Den nye serie Akustikgulv fra Garant, er bygget op på to lag kork, hvilket dæmper trinstøj og samtidig giver en lun fornemmelse, når man går på det. Gulvet fås i mange varianter.

Design Line Ultimo er rent kunststof, som kan tåle vand. Gulvet er super velegnet i f.eks. bryggers og kælder, hvor det ikke tager skade af at ungerne drøner ind med våde sko.

Gulvet er samtidig så tyndt, at det er meget velegnet til at lægge oven på eksisterende belægning. Gulvet fås i både træ- og stenlook. Begge gulvtyper kræver intet vedligehold, blot en almindelig vask i ny og næ.

Hvem skal lægge det

Vil du være sikker på et godt resultat bør du få en faguddannet gulvlægger til at montere dit nye gulv. Ikke fordi det er svært eller kompliceret at klikke brædderne sammen, men primært fordi underlaget skal være perfekt, hvis dit gulv skal holde i mange år. Alt for mange kender ikke til vigtigheden af et korrekt underlag med det resultat at gulvet gynger, knager eller sprækker. Et gyngende gulv kan i øvrigt udløse en K3’er på tilstandsrapporten, hvis huset skal sælges. Hos Garant kan du bestille et gratis og uforpligtende besøg af gulvbussen, hvor professionelle fagfolk viser dig forskellige løsninger, der passer dine behov.

Du kan læse mere om trægulve på garant.nu eller besøge din lokale Garantbutik.

Garant Gulv Tæpper