Find din favorit blandt sæsonens stærkeste gulvtrends

I dag findes gulve i et hav af spændende varianter. De tider er ovre, hvor gulve bare var noget, vi gik på.

Kig ned på dit gulv. Har du det gulv, du drømmer om? Dit gulv er basen i dit hjem, og de store flader er med til at sætte tonen for din personlige stil. Derfor er der ingen grund til at rende rundt på anonyme gulve, specielt når der sker så meget i gulvhøjde på indretningsfronten netop nu. Hvad enten du er til mønstrede eller ternede gulve, er vild med træ eller drømmer om cool beton, så er der helt sikkert et gulv, der passer til dig og dine behov.

Læs også: Sådan passer du dit trægulv

 

Linoleum

Linoleum har for længst rystet sit institutionsry af sig og er blandt de mest populære gulvvarianter lige nu. Linoleum er baseret på naturlige materialer, er nemt at holde og blødt at gå på. Samtidig er linoleum kendt for sin robuste karakter, så du får et gulv, der holder sig smukt i mange år. Derudover bliver linoleum fremstillet i alverdens fine farver, så du kan give dit gulv personlighed og kant.

Linoleumsgulv, Marmoleum Click, her i farven Moon, flisestørrelse 30 x 30 cm. Fås i 23 farver, så du kan designe dit helt eget personlige gulv eller vælge et ensfarvet. Fra 429 kr. pr. kvm, Forbo.

Linoleum

Løse gulvtæpper

Gulvtæpper er til dig, der elsker at lege med din indretning og som ofte får lyst til at skifte udtryk i dit hjem på en nem måde. Gulvtæpper findes i et hav af design, og du kan nemt finde de tæpper, der bedst udtrykker din stil netop nu. Måske ønsker du at fremhæve dine farverige møbler ved at vælge gulvtæpper i neutrale nuancer? Eller måske er du vild med en farverig indretning, hvor gulvtæppernes farver giver spil til resten af din indretning?

Gulvtæpper, Dave, i 10 % viskose og 90 % uld, lysegråt, 70 x 140 cm, 1.260 kr., Janson, i bomuld, mønstret, 140 x 200 cm, 1.680 kr., Thomas, i 40 % viskose og 60 % uld, mørkegråt, 70 x 140 cm, 1.456 kr., Broste Copenhagen.

Gulvtrends i tæpper

Læs også: Syv stærke bud på dit næste trægulv

Fliser

Natursten hitter stadig inden for boligindretning, og med et flisegulv kan du dække dit gulv med marmor, skifer, lavasten eller terrazzo og få et gulv, der patinerer smukt igennem årene. Orker du ikke at passe på citronsaft og kalkfjerner i din hverdag, kan du også gå efter keramiske fliser, der ligner natursten til forveksling. En anden stor tendens inden for fliser lige nu er ilagte mønstre og detaljer, der er gjort mulig af en ny teknologi – selv på helt tynde fliser.

Fliser i Terrazzo, 20 x 20 x 1,2 cm, pr. kvm., 1.525 kr., Fired Earth.

Gulvfliseer

Støbegulve

Drømmer du om et cool betongulv, der giver dit hjem en rå og industriel kant? Det forstår vi godt! Beton er et slidstærkt materiale, og her har du dit gulv i mange år uden det store slid med at holde det pænt. Samtidig har beton en blød overflad, og patinerer faktisk virkelig smukt. Prisen på et betongulv afhænger af mange faktorer, som fx om du skal have banket det gamle gulv op først, og om dit undergulv kan holde til et betongulv eller skal udskiftes først. Kontakt derfor flere håndværkere for at få det bedste tilbud.

Betongulv, pris fås ved henvendelse fx hos A.L Gulve. Interiør fra House Doctor.

Betongulv

Læs også: Sådan får du let et bedre soveværelse

Trægulve

Vi danskere elsker vores trægulve, der er et naturligt element til den nordiske stil. Trægulve giver en varm glød til vores hjem og bringer naturen indenfor. Og så fås trægulve i så mange forskellige størrelser, sorter og sorteringer samt overfladebehandlinger, at du kan få præcis det gulv, du ønsker. Lige nu er gulve i sildebensparket særligt populære, da de understreger en klassisk, nordisk stil.

Sildebensparket, Idre, i eg i ekstra god kvalitet med høj trykstyrke, 729 kr. pr. kvm, Garant.

Sildebensparket

Læs også: Syv stærke bud på dit næste trægulv

Tips til gulvvarme

Ahhh, at træde ud på et varmt gulv – det er ren velvære. Samtidig oplever mange, at gulvvarme giver en mere behagelig og jævn opvarmning af et rum end ved andre varmekilder.

Du kan vælge mellem elbaseret og vandbaseret gulvvarme. Begge gulve har fordele og ulemper, og det er en god idé at tale med en fagmand, før du beslutter dig. For eksempel er den elbaserede gulvvarme nem og billig at installere frem for den vandbaserede, hvor du skal fjerne dit eksisterende gulv ved installation. Til gengæld er den elbasede gulvvarme dyrere i drift end den vandbaserede, som bedre vil kunne svare sig på lang sigt.

Kilde: Bolius.dk

Læs også: Et trægulv er ikke bare trægulv

Tekst  Pia Olsen / Living Stories

Foto  Fired Earth, Garant, Bröste, House Doctor, Forbo