Dette er en sponsoreret artikel fra Garant

Et trægulv er ikke bare trægulv

Et nyt trægulv kan være smukt, langtidsholdbart og en pryd for hjemmet, men hvis man vælger forkert, kan det være en kilde til daglige ærgrelser. Derfor er det en god idé at søge råd hos en fagmand, inden man går i gang med trægulvet.

Når man skal vælge nyt trægulv, er der mange ting at tage hensyn til. Skal der være varme i gulvet, og skal gulvet være oliebehandlet eller lakeret, og hvad betyder det for udseendet og for vedligeholdelsen? Der er kæmpe forskel på trægulve, og hos Garant er fagmanden klar med råd og vejledning.

– ”Et godt trægulv er en investering, der skal holde i mange år. Det skal passe til hjemmet, være knirkefrit og let at vedligeholde, og det kræver, at man vælger den type af trægulv, der passer til brugssituationen i det hus, hvor det skal ligge”, fortæller Produktchef hos Garant, Erik Vangsgaard.

Trægulv Garant

For forbrugeren er der en lang række faldgruber, og hvis man ikke passer på, kommer man til at stå med et trægulv som måske knirker og hurtigt bliver grimt.

– ”Rådgivningen er utrolig vigtig, og produkterne kan være vanskelige at vurdere, hvis man ikke har erfaring på området. Vi ser mange boligejere, som tror trægulve blot er trægulve, og de ender alt for ofte med at vælge den forkerte løsning. Til nogle formål kan det billige gulv være en ok løsning, til andre giver det kun ærgrelser, hvis man ser stort på kvaliteten. Derfor har vi i Garant samlet 5 gode råd, som gulvkøbere skal tage højde for”, fortæller Erik Vangsgaard.

  1. Klimastabilt gulv

På en frostdag er luften knastør, hvorimod den på en lidt våd sommerdag er helt i den modsatte ende af skalaen. Det påvirker naturligvis træet, som trækker sig sammen og udvider sig i takt med, at luftfugtigheden svinger. For at opnå et formstabilt gulv, benyttes avancerede produktionsmetoder i forbindelse med tørring, limning og presning af træet. Skal dit gulv forblive pænt uden revner og sprækker, skal det være fremstillet til danske klimaforhold. 

  1. Vælg gulv med stærk lak eller olie

Vælger du et kvalitetsgulv, er lakken betydeligt stærkere, mere ridsefast og modstandsdygtig mod slid. Ved almindeligt brug skal gulve med en billig lak normalt slibes og omlakeres efter 1-2 år. Gulve med stærk lak holder ofte 3-5 gange længere. Familier med børn eller hund bør gå efter gulve med stærk lak.
Vælger du et olieret trægulv, vil du få et mere naturligt look. Langt de fleste træolier er i dag vandbaserede, så du sikrer en nem og enkel pleje, der forstærker og stimulerer de naturlige egenskaber i træet.

  1. Kliksystem

De fleste gulve leveres med kliksystem, som gør gulvet nemt at samle uden brug af lim. Du skal dog være meget opmærksom på størrelse og udformning af kliksystemet. Den stærkeste samling opnås, hvis klikystemet er bredt. Vælger du et smalt kliksystem, bør du ikke invitere til børnefødselsdag eller fest for de danseglade venner.

  1. Voks i samlingerne

Tjek at samlingerne er vokset fra fabrikken. Hvis du vælger et gulv, hvor voksen i samlingerne er sparet væk, vil du høre det de næste mange år. Gulve uden voksede samlinger vil knirke lystigt og minde dig om de få hundrede kroner, du sparede, da du købte det.

  1. Kernen

Trægulve er opbygget af flere lag træ. De bedste kvaliteter og træsorter er baseret på enten en HDF-trækerne eller fyrre- eller grantræ. Prisbillige gulve er ofte baseret på poppel, hvilket ikke har nær samme styrke.

Trægulv Garant

Har du brug for hjælp af professionelle fagfolk?

Vil du være sikker på et godt resultat bør du få en faguddannet gulvlægger til at montere dit nye trægulv. Ikke fordi det er svært eller kompliceret at klikke brædderne sammen, men primært fordi underlaget skal være perfekt, hvis dit gulv skal holde i mange år. Alt for mange kender ikke til vigtigheden af et korrekt underlag, med det resultat at gulvet gynger, knager eller sprækker.

Hos Garant kan du helt gratis og uforpligtende bestille et besøg af gulvbussen, som kommer og hjælper med at rådgive dig om den bedste løsning til dit behov.

Ønsker du at gøre det selv, har vi samlet en lille guide med gode råd til lægning af trægulve.

Du kan lære mere om trægulve på garant.nu eller besøge din lokale Garantbutik, hvor hele udvalget kan ses live.

 Trægulv Garant