Hver tredje boligkøber mangler boliger at vælge imellem

Hver tredje boligkøber oplever, at der ikke er nok boliger at vælge imellem. Det skyldes efterslæb i byggeriet efter krisen og den aktuelle højkonjunktur, lyder forklaringen.

Læs også: Sådan er reglerne for snerydning

Ikke nok boliger at vælge imellem

“Boligudbuddet var lavt, da jeg skulle købe bolig”. Sådan lyder meldingen fra godt en tredjedel af de boligejere, som ejendomsmæglerkæden Nybolig solgte bolig til i andet kvartal i år, viser en frisk spørgeskemaundersøgelse fra ejendomsmæglerkæden.

Ifølge Nybolig vidner oplevelsen af et lavt boligudbud godt med forholdet mellem købere og sælgere på boligmarkedet.

“Især i vækstområderne i og omkring de store byer har vi i år set, at man skal ikke skal tøve for længe, når man først har udset sig den bolig, man vil købe”, siger Thomas Hovgaard, som er kommunikationschef hos Nybolig.

Læs også: Så meget værdi taber du på at have et hus med dårligt energimærke

Boligejere vælger at blive boende

Hovgaard mener, at det er en kombination af efterslæb i byggeriet efter finanskrisen og den nuværende højkonjunktur, som gør, at en del oplever, at de ikke altid kan finde den bolig, de er på jagt efter.

“Boligbyrden har aldrig været lavere, ledigheden er i bund og renten er fortsat lav. Det er de perfekte betingelser for mange købere i markedet, men samtidig betyder det også, at mange boligejere vælger at blive boende og måske opgradere deres bolig i stedet for at købe en ny”, siger Thomas Hovgaard.

Tekst  C. Dahl

Foto  Getty Images