5 tips til den inspirerende lektieplads

Med skolestart følger lektier – og for de fleste børn, kan det være svært at finde motivationen til at arbejde hjemme. Skaber du det rigtige arbejdsmiljø for dit barn, kan lektietiden dog blive lettere at tackle. Her får du 5 tips til at skabe en inspirerende lektieplads på børneværelset. 

Om kort tid starter mange, spændte børn i skole, og uanset hvilket klassetrin dit barn begynder i, er der behov for en god lektieplads. Hvis børn skal kunne udfolde deres kreative evner, er det nemlig vigtigt at skabe arbejdslyst og orden. 

Ud over et godt skrivebord, en god stol, opbevaringsplads og et godt lys, ligger nøglen til en god arbejdszone i motivation, kreativitet og lærelyst – og alt det er lettere at skabe, end du måske tror. Derfor får du her 5 gode tips, som Ifi.no har samlet i en pressemeddelse, til at gøre børneværelset klar til skolestart – og til at gøre lektiedagene lidt lettere at tackle. 

1. Skab arbejdslyst med farver og motiver

For at skabe arbejdslyst, er det vigtigt at dit barn har en lektieplads, som det faktisk gerne vil opholde sig ved. Derfor kan det være en god idé at lade barnet selv være med til at vælge farver, tapeter og mønstre, der motiverer dem. Hvis I skaber et et område, som barnet kan lide, er der nemlig en god chance for, at lysten til at lave lektier bliver lidt større. 

Lad barnet selv være med til at skabe lektiepladsen. Det er vigtigt med et område, de kan trives i.  (Foto: Ingeborg Simone/Pure & Original)

2. Skab et område til lektierne

Børneværelset har mange funktioner. Det skal både fungere som soveværelse, legeværelse og som en arbejdsplads. Derfor kan det være smart at adskille arbejdszonen lidt fra resten af rummet – for eksempel ved at bruge farver, tapet eller lægge et tæppe på gulvet. Husk, at farver påvirker os og nogle giver energi, mens andre beroliger os. Måske har du lyst til at have stærkere farver, der giver et energiboost i arbejdszonen, mens du holder resten af rummet i roligere farver. 

Læs også: Farverige fisk i et forunderligt univers

3. Skab plads til kreativitet

Det er vigtigt, at børn får lov til at udfolde sig kreativt – også når de laver lektier -, og en tavle kan give kreativiteten frit løb. Hæng for eksempel en plade med tavlemaling på væggen eller over skrivebordet. Du kan også male med tavlemaling direkte på væggen.

Tavlemaling giver en slidstærk overflade, som det er let at skrive på, og det findes i utallige farver. Hvis du ønsker en mindre permanent løsning, kan du også hænge en selvklæbende tavlefolie på skabsdøren. På den måde kan dit barn tegne og skrive så meget det vil, uden at ødelægge væg eller møbler. 

(Foto: Beckers)

4. Hold orden med magneter

Med skolestart kommer også beskeder, ugeplaner, huskesedler og billeder i massevis. Derfor er det smart, at kunne holde orden i sagerne.

Vil du male din egen tavle, er et godt tip at male med magnetmaling, før du maler med tavlemalingen. På den måde får du en tavle, der både kan bruges til at skrive og hænge magneter på.

5. Væggen kan inspirere til læring

Bare fordi det er et lektieområde, behøver væggen ikke at være kedelig at kigge på. Der findes mange sjove og lærerige tapeter, som også kan reflektere dit barns interesser. Giv væggen liv med et kort, et alfabet eller måske hele verdensrummet.

Læs også: Lammeryg med grønne asparges

Tekst  Nanna Danborg-Aamand og Malin Løchen

Foto  Butinox