Sådan har du aldrig set design-klassikerne før

Dine børn omgiver sig med danske designklassikere i deres hverdag, men kender de historien bag Kay Bojesens folkekære abe eller den farverige legoklods? Gør du? Med en ny bog kan du dele din begejstring for dansk design med dine børn – på en humoristisk og børnevenlig måde.

Den lille bog om dansk design – for børn og barnlige sjæle er den første bog om design for både børn og voksne. Med sjove historier og farverige illustrationer giver bogen både dig og dine børn lov til at gå på opdagelse i de klassiske danske designobjekter, I kender fra jeres hverdag.

Læs også: Gammelt nyt fra Kay Bojesen: Gamle biler i nye designs

Vidste du for eksempel, at man maler det musselmalede porcelæn med en pensel lavet af de yderste hår fra et koøre? Eller at designeren bag den populære Magrethe-skål er i familie med Dronning Magrethe II?

50 designklassikere

Den lille bog om dansk design fortæller med fine og finurlige illustrationer om 50 ikoniske designgenstande, der alle er skabt til hjemmet i løbet af de sidste ca. 100 år. Bogen gemmer på sjove og spændende historier om de velkendte klassikere som Junosengen, Steltonkanden, Myren, Ægget og om flere mindre kendte designobjekter.

Legende kreativitet

Design er alle steder! Det er koppen du drikker af, bordet du sidder ved, dit tøj, din mobiltelefon, dit bestik, din tallerken og meget mere. Men ofte tænker vi ikke over, at noget er blevet designet, eller hvorfor det er blevet lavet på en bestemt måde.

Igennem en humoristisk introduktion til hvordan og hvorfor de ikoniske designobjekter er blevet skabt, kan Den lille bog om dansk design være med til at starte en samtale med dine børn om den hverdagskultur, som vi alle sammen er formet af.

Bogen fortæller, hvordan designere arbejder, hvordan gode ideer opstår og afprøves, og om forskellige materialer og teknikker – på en måde som den yngre generation også vil synes er sjov. Af netop den grund er de forskellige designklassikere illustreret med fine akvareltegninger af Kitt Stuart Schwenn, i stedet for fotos, som de fleste andre designbøger.

Den lille bog om dansk design – for børn og barnlige sjæle er skrevet af Marie Hugsted, der er uddannet tekstildesigner. Bogen udkommer d. 8 november 2018, Strandberg Publishing og koster 250 kroner.

Læs også: Indret dit hjem med smukke musikplakater