Når jeg vimser omkring på loppemarkederne i Frankrig handler jeg ind med hjertet. Det vil sige, at det jeg køber, er noget jeg gerne selv ville have stående i mit hjem eller sommerhus. Som regel!!

Det er nemlig hændt at jeg har købt ind efter moden i boligbladene eller er blevet påvirket af andres smag; min søster er pjattet med sølv, og det år hun fulgte mig, havde jeg sjovt nok masser af sølvting med hjem.

Så ja, man bliver påvirket. Og jeg kan da også mærke at min egen smag har ændret sig lidt igennem årene her i butikken. Fra rokokoporcelæn til orange retroplast til rustne bageforme til lyserøde blomsterduge. Frem og tilbage. Det stopper forhåbentlig aldrig.

Læs også: Slut på forårsturen til de franske loppemarkeder

Men en stil som nok altid vil være en af mine favoritter er den rustikke landstil.

En stil som hurtigt tager mig tilbage til ferier i Frankrig. Tilbage til varmen, de solrige dage, de hyggelige markedspladser, de gamle huse med rustikke køkkener, de tykke husmure, som skal holde varmen ude så man kan sove om natten, de små lokale købmænd hvor man kan købe et lille stykke friskskåret brie og vælge frugt fra naboens urtehave eller haverne med overfloden af lavendel og rosmarin hvor man kan dække op til en dejlig frokost. Uhh, jeg kan næsten ikke vente til næste min indkøbstur (som starter d. 29. april :-)).

blog5 sølvfad blog5 fodvarmer

Hvordan skaber man så den helt rigtige rustikke franske landstil?

Du kan gå helt amok og købe gamle skodder, stiger, langborde, kufferter, skænke, reoler og montre fra Frankrig. Så har du en perfekt baggrund for alle småtingene. Hvis budgettet ikke er til store ting kan en kedelig låge eller opslagstavle beklædes med franske bogsider eller stof.

Og franske klapstole eller små skamler og skabe kan give den helt rigtige stemning til et fransk hyggehjørne. Et smukt fad i sølv eller porcelæn kan fyldes med gamle håndtag, rustne bageforme til fyrfadslys, bedekæder, gamle dominobrikker, små bolsjedåser, gamle postkort eller petanquekugler.

blog5 bedekæde blog5 stearin

Det vigtige er at tingene skal have nogle år, og en masse slidtage bag sig. Så får det nemlig den helt rigtige patina. Og så må det gerne være unikt. Dvs. at du ikke kan komme ind hos naboen og finde nøjagtig det samme. Det giver mulighed for at skabe en personligt og spændende stil.

Jeg har samlet lidt ting fra butikken som eksempler på den rustikke franske landstil.

blog5 porc.fad blog5 petanque

blog5 skolæster

Læs også: Tilbage fra Indien

Tekst  Maria Blok Hansen, Tidens Ting

Foto  Maria Blok Hansen

antikbloggen

Antikbloggen med Maria Blok Hansen

“Når jeg holder ind for at besøge et stort livligt loppemarked i Frankrig føles det som om jeg har verdens bedste job. Og efter mange års indkøbsture i Frankrig, er min butik i dag fyldt med alskens unikke, spændende og smukke ting. Jeg elsker at finde ting som kan give et rum personlighed. Vi kender Maria fra udsendelserne “Skattejægerne” på DR1. Til daglig driver hun butikken Tidens Ting – genbrug og fransk Brocante i Vanløse.