I sidste uge ringede min bror og spurgte om jeg ikke kunne lave noget udsmykning til et presseevent på hans kontor, min bror arbejder på pladeselskabet Copenhagen Music.

De skulle arrangere en koncert med tre af deres artister, for pressen, inde på deres kontor.

Opgaven lød på at lave noget udsmykning, der kunne hænge bag scenen. Jeg tænkte at det måske var en god ide, at lave noget udsmykning der både kunne virke under koncerten som bagtæppe, men også bagefter som kontor udsmykning.
Jeg besluttede at lave en stor sol / eksplosion af forskellige gamle brædder, da jeg tænkte det ville se godt ud bag ved et band der gav den gas.

Læs også: Sådan undersøger du om din jord i haven er god til vækst

Først lavede jeg en skitse på min computer, hvor jeg tegnede en rå version af mit design, det var vigtigt for mig at vide hvor mange brædder jeg skulle bruge og hvor brede de skule være.

Jeg designede det så ingen af brædderne var bredere end 12 cm og alle sammen var ca 1 meter lange, på denne måde kunne jeg bruge en masse forskellige gamle brædder, som jeg havde liggende fra paller.

Min dygtige assistent Hector Stockholm byggede en lille slæde til rundsaven så vi let kunne skære alle brædderne i den samme vinkel. Derefter var det bare at gå i gang og skære ca. 160 brædder i samme vinkel og forskellige bredder.

Unknown

Herefter tog vi nogen krydsfiner rester og en lang snor og fik lavet 3 halvcirkler og malet dem grå. Halvcirklerne er opdelt i 4-5 stykker hver, både for at lette transport og ophængning, men mest af alt for at vi kunne lave dem af krydsfinerrester. Samlingerne gemte vi bare bag brædderne.

Unknown-1

Unknown-2

Til sidst samlede vi det hele på gulvet i mit værksted og kørte derefter ud og skruede det hele op. Kunden blev glad for resultatet og jeg syntes også selv det blev fedt. Alting blev lavet af genbrugstræ i mindre reststykker fra mit værksted, det eneste nye vi brugte, var lidt skruer og søm til montering.

Unknown-6

Tekst  Thomas Dambo Winther

Foto  Thomas Dambo Winther

designbloggen

Designbloggen med Thomas Dambo

“Jeg er designer, kunstner, musiker og professionel tingfinder. Jeg laver alt fra stole, til musikvideoer, scenografi, skulpturer, workshops og foredrag. Alt, hvad jeg laver, er bygget af ting, jeg cykler rundt og finder i containere og kører hjem til mit 150 m2 store værksted, der bugner af alle mulige sjove ting.” Thomas er dommer og professionel tingfinder i TV2s ’Vores genbrugshjem’. Han er også manden bag ’Happy Wall’ på Kongens Nytorv.