En tur i skoven med Kählers nye Ahlmann serie

Kähler præsenterer en helt ny kollektion, Ahlmann, inspireret af de danske skoves skjulte skatte

Kähler lancerer dette efterår en serie af dekorative lysestager, under navnet Ahlmann, hvor designet leder tankerne hen på de mange kunstfærdige svampe, der gemmer sig i skovens mørke bund.

Læs også: Er dine gamle juleplatter noget værd?

Serien hedder Ahlmann og indeholder otte dekorationsstager i forskellige højder – tre til kronelys og fem til smalle kertelys. De er alle dekorerede med henholdsvis matte og blanke, reaktive glasurer i grå, blå og grønne toner. De nye stager i Ahlmann-serien koster fra DKK 129,95 og kan købes på www.kahlerdesign.com samt i butikker landet over fra slut september 2017.

Ahlmann-serien er Kählers bud på en ny kollektion af moderne lysestager i keramik, hvor de vekslende højder samt et simpelt og grafisk formsprog blødes op af de unikke og taktile glasurer i kølige, naturlige toner.

Hvad skovbunden gemmer

Når sommeren går på hæld, og efteråret melder sin ankomst, begynder tiden med de kortere dage, de ruskende vinde og lange, tålmodige gåture i skoven. Under falmende, farverige blade gemmer skovbunden efter luftige og lune sensommerdage på et rigt svampeliv, der kendetegner særligt de danske skove.

Ahlmann er inspireret af de mange elegante varianter af rørhatte, der med deres høje, lidt tykke stok og voluminøse, bløde hat danner stoiske og ranke silhuetter i skovbunden. Stagernes bløde, men grafiske formsprog får modspil af den unikke, reaktive glasur, som alle toppe er dekoreret med.

Læs også: VoresVilla på designmesse i Herning

Unikt design

De i alt otte stager i Ahlmann-serien – tre til kronelys og fem til kertelys – fås i tre forskellige højder og er dekoreret på toppen med tre forskellige, reaktive glasurer.

Den første er en mat, mørkegrøn glasur, som lerets karakter skinner svagt igennem, så hattens top får et naturtro udtryk. De to sidste er blanke i hhv. en blågrå og lysegrøn, og har begge en dybdeeffekt, der skaber et levende og naturtro spil mellem glasurenes top- og bundfarver. Samtidig er stokkene på alle otte stager dyppet i en blank, transparent glasur, som lader lerets nuancer skinne igennem og skaber en underspillet kontrast til de farvede, taktile overflader.

Med Ahlmann fastholder Kähler sin mere end 177 år lange håndværkstradition, hvor samspillet mellem keramikken og glasuren har været et omdrejningspunkt fra kunstner til kunstner, generation efter generation.

Varianter og priser

De nye Ahlmann-stager fås i otte forskellige farvevarianter – en mat mørkegrøn som fås i 11 cm, 14 cm og 16 cm i højden, til hhv. DKK 129,95, DKK 149,95 og DKK 199,95. En grå som fås i 12 cm, 15 cm og 20 cm i højden, til hhv. DKK 129,95, DKK 149,95 og DKK 199,95 samt en lysegrøn som fås i 13 cm og 17 cm i højden, til hhv. DKK 129,95 og DKK 199,95. Alle priser er vejledende udsalgspriser.

Forhandlere

Forhandles over hele landet i designbutikker, stormagasiner og i butikskæder som Magasin, Imerco og Bahne fra slut september 2017 samt i Kählers egne flagship stores i Næstved og Aarhus og via webshoppen.

Læs også: Nyt legetøjsmærke kombinerer leg og klassisk design

Ahlmann stager