En indretning med inspiration fra naturen kan have en afslappende effekt. Få inspiration til hvordan du opnår et harmonisk udtryk i dit hjem.

I en travl hverdag fyldt med indtryk, forventninger og gøremål har vi brug for ro, nærvær og velvære, når vi kommer hjem. Og intet skaber større velvære end at være ét med naturen og mærke dens ro sænke sig over én.

Elementer med referencer til naturen er derfor en effektiv og indbydende måde at invitere naturen indenfor i vores hjem på og skabe en harmonisk stemning helt i tråd med det lækre, nordiske udtryk.

Det er nogle af tankerne bag den nyeste kollektion fra det danske brand Strikaholic som den autodidakte designer Dorte Niedziella står bag.

Læs også: 3 tips: Sådan slipper du for støj fra din varmepumpe

Tæpper og puder i natur farver i træstol

Tæpperne i pastel farver kan findes hos strikaholic til 1.449 kr.

Brug årstidernes farvepalette

Ligesom årstiderne skifter, gør naturens farver det også. Naturen byder på uendelige muligheder blandt alt fra sarte, støvede nuancer til dybe, intense farver – tænk bare på det dybblå hav, den forårsfriske, lysegrønne skov, de farverige markblomster på en sommerdag eller de smukke, rustrøde efterårstræer.  

Tekstiler i naturlige farver hænger med tørret havre

De fine viskestykker i flotte naturlige nuancer kan findes hos strikaholic til 139 kr.

Læs også: 9 gode råd til dit køkken-alrum

Indret med naturens materialer

Skab det rolige, naturlige udtryk ved at inddrage naturens materialer i forskellige former i boligen. Træ er en oplagt måde at skabe et gennemført naturligt udtryk i stole, borde, bakker og rammer, og kombineret med tekstiler i bløde materialer og organiske mønstre skaber du en gennemført reference til naturen.

To puder på et bord i grønne og hvide farver

Find de fine puder i forskellige farver inspireret af naturen hos strikaholic fra 549 kr.

Læs også: Spejder på tur – knækkede knogler og blodige indvolde

Tekst  Nicole Hardt

Foto  strikaholic