Test af fladskærme – 8 af de allerbedste

ER DU PÅ VEJ ud for at købe ny fladskærm til dagligstuen, og skal billede og lyd være virkelig god, så kan det godt betale sig at gå efter en Samsung eller en LG ifølge Forbrugerrådet Tænks test om fladskærme. Vi har valgt testens otte bedste fladskærme i skærmstørrelsen 46-48 tommer.

Samsung har tre Bedst i Test og LG en Bedst i Test fra Forbrugerrådet Tænk i denne størrelse, og derefter strides de to fabrikanter om at være bedst helt ned til en 19. plads. Først på en 20. plads kommer et andet mærke ind på listen, nemlig Sony. 130 fladskærme er allerede testet, og der kommer løbende nye til testen.

Samsung UE46H7005, Bedst i Test, har god lyd og bemærkelsesværdig god billedkvalitet og 3D. Fladskærmen er desuden meget veludstyret, har et lavt strømforbrug og en smart-tv portal, der er godt designet. Den hører til blandt de dyreste fladskærme i størrelsen 46-48 tommer.

Samsung UE48HU7505, Bedst i Test, følger lige efter på listen. Billedet og især lyden er rigtig god, men fladskærmens nye skærmteknologi, UHDTV med en meget høj opløsning på 3840 x 2160 pixels, koster ekstra. Så modellen er dyrest ud af de 33 fladskærme i denne skærmstørrelse og koster 13.999 kr.

På en fjerdeplads i testen kommer en LG 47LB730V, også Bedst i Test. Prisen på 11.999 kr. hænger godt sammen med kvaliteten. Både billede og lyd sikrer en god oplevelse, og så har den en velfungerende fjernbetjening, Magic Remote, der virker ved simple håndbevægelser, rullehjul og stemmestyring.

Har du ikke brug for 3D og smart-tv funktionen, så findes der masser af fladskærme til lavere priser og uden en masse dikkedarer. For eksempel en LG 47LB630V til 4.987 kr., hvor billede og lyd stadig er rigtig god.

Læs også: Test: Her er Danmarks bedste vægmaling

Tjekliste inden du køber

5 gode råd af testansvarlig Rasmus Partsch fra Forbrugerrådet Tænk.

  1. Størrelsen: Vores tommelfingerregel er, at man kan finde et godt bud på størrelsen af den skærm, man har brug for ved at dividere seer-afstanden i cm med 7,5. Beregningen giver kun et overslag, men sidder man for eksempel 3 m (300 cm) fra skærmen, så er 40 tommer formentlig passende ( 300 / 7,5 = 40).
  2. Pris: De nyeste modeller falder hurtigt i pris så vent et par måneder efter introduktion med at købe. Efteråret og starten af foråret, før de kommende nye modeller introduceres, er et godt tidspunkt at købe på. Tjek altid priserne på internettet, inden du køber.
  3. Smart tv: Hvis du gerne vil bruge streamingtjenester som Netflix, HBO Nordic eller Viaplay så spørg specifikt om disse virker på fladskærmens smarttv platform. Det er meget varieret hvilke mærker og modeller, der understøtter hvilke tjenester.
  4. Billedkvaliteten: Det er næsten umuligt at bedømme billedet i butikken, men se efter om hudfarver fremstår naturlige. For eksempel kan en nyhedsudsendelse være fin til at bedømme dette.
  5. Lyd: Mange moderne fladskærme har en virkelig ringe lyd i de meget flade indbyggede højtalere. Overvej om du vil budgettere med en såkaldt soundbar for at få en bedre og højere lyd.

Læs også: Test: Her er de bedste røgalarmer

 Se fladskærmstesten

I Forbrugerrådet Tænks test af fladskærme kan du se, hvordan 130 fjernsyn klarer sig og finde det, der passer netop til dine behov. Der er både smart-tv, hd-tv og skærme i størrelser fra 32″ til 65″. Gratis adgang i 7 dage for VoresVillas læsere. Du kan lige nu og frem til den 21. november se testen gratis på taenk.dk/vores-villa-fladskaerme

Tekst  Mette Koors

Foto  Samsung