Her får du slutningen på mine oplevelser fra de franske loppemarkeder. Turen gik til Provence og tog mig rundt i mange hyggelige byer ved Middelhavet.

Lørdag d. 19. september

’Behøver vi virkelig at skulle op, mens det stadig er mørkt? ’. Jep du gamle, bare ud i bilen med dig Hr. Mand. Indrømmet; det var både meget mørkt og meget køligt. Men enhver ved jo at de gode ting ryger først. Det første marked lå i Le Muy, ikke langt fra Agay, så vi var hurtig på stedet og fandt en super god parkeringsplads; lige over for markedet. Her kunne Hr. Mand så sidde med hans lydbog, mens jeg systematisk støvede alle boderne igennem. Uhh der var gode ting, så det var godt bilen stod tæt på. Hver gang jeg rev bagsmækken åben røg Hr. Mand op af sædet, ’Er du færdig? ’. Nej nej, jeg må hurtigt tilbage til markedet.

9.15.14

Nogle gange er man heldig og finde noget til 0,50 Euro som burde koste 10-15 Euro, og andre gange må man til lommerne når der pludselig dukker den fedeste ting op, som man absolut må have med hjem til butikken. Det er her ordsproget med ”gyngerne og karrusellerne” kommer ind. Bare mine loppefund samlet set kan give overskud så er det fint.

Læs også: Hvad dælen skal du med alt det porcelæn?

Folk spørger mig nogen gange: ’Hvordan ved du hvad du skal gå efter? ’. Hmm, ja det er jo et godt spørgsmål. Hvis jeg kunne læse fremtiden i en krystalkugle ville alt være meget nemmere. Men for det meste handler det om hvad min mavefornemmelse siger mig. Og ja, den tager nogen gange fejl. Og andre gange er den ”spot on”. Så igen, ”gynger og karruseller”.

9.15.12

Jeg prøver at finde loppefund som er unikke. Ting som mine kunder derhjemme ikke lige kan finde andre steder. Og som derfor giver mulighed for at indrette sit hjem i en helt personlig stil. Trends er selvfølgelig vigtige, og jeg læser helt klart min andel af boligblade. Især de franske. Og bliver meget inspireret, og en hel del misundelig. Uhhh hvis man dog blot ejede et fransk landsted. Som sagerne står, er det en lille lejlighed i Vanløse der er baggrunden, når jeg går amok med indretningshandskerne på.

9.15.8

Nå, tilbage til Frankrig. Efter Le Muy kom turen til et ret stort marked i Les Arcs. På en varm og støvet mark.

Her måtte jeg diskutere længe, med en mand om prisen på nogle meget store og meget rustne nøgler. ­­­­Vi endte med at blive enige. Tror jeg! De bliver ikke helt billige hjemme i butikken. Men flotte er de. Her fandt jeg også den smukkeste mintfarvet Peugeot kaffekværn, til en ok pris. Og en gammel kaffekværn til væggen i vildt god stand. Så alt i alt en superb dag.

9.15.13

Søndag d. 20. september

Mere ’natteroderi’ inden det første marked. Vi skal huske at stille vores bil uden for campingpladsen aftenen før. Ellers risikerer vi at blive lukket inde, indtil campingmutter hun får øjne. I dag kunne jeg vælge mellem flere markeder. Vest eller øst? Bjerge eller strandvejen? Der var bland andet ét, som lå i en middelalderby oppe i bjergene, og ét som lå ved kysten og som var arrangeret af de lokale brandmænd. Her skulle jeg så vælge mellem formidabel udsigt fra en gammel hyggelig bjergby, eller muligheden for at møde muskuløse mænd i uniformer. Hhhmm svært valg. Ja, h­­vad ville du vælge??

Læs også: Tilbage fra Indien

Apropos mænd i uniformer, så er det altså ligesom om at politiet og gendarmener hernede har mistet noget af deres charme (læs sex-appeal), efter at de nu tit bærer de der grimme neongule trafikveste. De indbyder ikke rigtig til flirteri, vel?

9.15.9

Nå, nu kom jeg vist på afveje igen. Dagens første marked i Cannes La Bocca lå på en stor ucharmerende betonplads. Men der var masser af boder, og de fleste med lokale folk, eller som det hedder her: ’particuliers’. Fremfor ’professionnels’, som selvfølgelig har lidt højere priser, men til gengæld også tit meget flot udvalg når det gælder antik og brocante. Jeg scorede en billig rustik flaskeholder i jern, nogle seje instruktørstole og en lille fin børneklapstol.

’Hun flirtede med mig, hende damen inde i cafeboden’ sagde Hr. Mand da han bragte mig dagens første kop kaffe. Hvafornoget? Hr. Mand kan altså knap noget fransk, så det må være han have fået galt i halsen. ’Nej hun var nok bare meget flink’ mente jeg. Hvilket var rigtigt; men det virkede nu som om hun også flirtede med mig, da jeg gik derind for at få en croissant. Sikken salgsteknik!

9.15.10

Denne fantastiske indkøbsdag blev afsluttet i Mouans Sartoux, en lille by bag Cannes. Her var vi også sidste år, og Hr. Mand udbrød lykkeligt; ’Kan du huske restauranten på det lille hyggelig torv, med den lækre mad og rosévin? Og den sure tjener? DER skal vi hen igen’. Jaja, fint med mig, tænkte jeg. Så vidt jeg huskede lignede den sure tjener lidt George Cloony.

Da jeg efter flere timers ihærdige indkøb på dette vildt store, årlige marked endelig mødtes med ham der, træt, svedig og sulten, blev jeg klar over at noget var galt. På bordet stod en hel flaske rosévin, og normalt deler vi altså kun en halv når vi er ude til frokost? ’ Tjeneren må have misforstået mig da jeg bestille’, undskyldte Hr. Mand. ’Så nu må du køre hjem’, grinte han. Misforstået min bare!

9.15.16

Fredag eftermiddag.

Vi skal her fra Middelhavet i morgen tidlig. Altid trist at skulle nordpå efter en dejlig rejse, men bilen er nu pakket med alle loppefundene. Og til trods for hvor mange penge jeg har brugt, så er der altså stadig masser af plads i bilen. Sunny fra Franskeloppefund på Falster synes (ligesom Hr. Mand) at jeg har købt vildt ind og ville vide hvilken bil vi dog kørte i? Men ud over to småborde har jeg primært købt ting der kan klappes sammen eller stables. På nær selvfølgelig et par himstregimster som bare fylder irriterende i alle retninger.

9.15.17

I dag er det også tiden for den sidste pain au chocolat, svømmetur i middelhavet, glas rosevin, det sprøde flute med landpaté og solnedgang i Agay bugt. Men jeg har købt valnødder fra Grenoble, svedsker fra Agen, kastanjer til grillen og mandler til julekonfekten. Så nu kan vinteren i Danmark bare komme an!

Hvor heldigt at jeg stadig har to dage på vej hjemover hvor jeg kan shoppe løs. Er også ved at få lidt abstinenser. Det er jo flere dage siden jeg har købt en ærlig loppeting.

Til gengæld har jeg brugt ekstrem megen tid på at tage billeder af mine indkøb, samt få billederne lagt på nettet med tekst og priser. Hvis du har lyst til at se mere, ligger der flere billeder af mit nyindkøbte loppeguld på hjemmesiden www.tidensting.dk. Eller du kan komme forbi butikken i Vanløse.

Hov, lige et sidste fif: ”Musée de la Légion” i Aubagne er klart et besøg værd, hvis man er bare lidt interesseret i Fremmedlegionen.

9.15.11

Læs også: Forårstur til franske loppemarkeder

Tekst  Maria Blok Hansen, Tidens Ting

Foto  Maria Blok Hansen

antikbloggen

Antikbloggen med Maria Blok Hansen

“Når jeg holder ind for at besøge et stort livligt loppemarked i Frankrig føles det som om jeg har verdens bedste job. Og efter mange års indkøbsture i Frankrig, er min butik i dag fyldt med alskens unikke, spændende og smukke ting. Jeg elsker at finde ting som kan give et rum personlighed. Vi kender Maria fra udsendelserne “Skattejægerne” på DR1. Til daglig driver hun butikken Tidens Ting – genbrug og fransk Brocante i Vanløse.