Vi kan ikke undvære de praktiske plastikkasser når der skal opbevares ting i en kælder, som måske/måske ikke, bliver oversvømmet en dag. Men det er vist også det eneste gode, der er at sige om disse kedelige kasser.

Når det gælder de steder vi kommer dagligt; ved skrivebordet, på hylderne på badeværelset, i køkkenskabene eller i reolerne i stuerne, så føles det bare så fedt at kunne opbevare ting i smukke og unikke æsker.

Læs også: Tire-Table-Chair af gammelt bildæk

bankosytråd

Æskerne som jeg vælger ud til butikken på de franske loppemarkeder har alle masser af patina, eller sagt på godt dansk; slidtage efter brug. De er måske en lille smule rustne eller ridsede. Med streg under lidt, for selvom det hører med når man vælger gamle ting, at de gerne må se slidt ud, så skal æskerne være i pæn stand.

Læs også: En søndag på genbrugsstationen

For at jeg bliver draget af en æske på et loppemarked skal en kombination af tre ting være opfyldt;

– Motiv, Farve og Design.

– Er motivet smukt, sjovt eller overraskende?

– Er farvene flotte og klare?

Er designet blødt eller hårdt. Som regel betyder skrifttypen utroligt meget. Er det svungne bløde former eller er det moderne og skarpt? Begge ting kan være spændende.

Størrelse er mindre vigtig, næsten alt kan bruges.

Noget som dog ikke kan bruges, er æsker som er besværlige at åbne og lukke. Det er bare for irriterende.

Æsker uden låg er dog anvendelige til pensler, snor, stearinlys eller linealer.

penslersnor

linealerstearinlys

Læs også: En svane af genbrugte plastikspande

Selv anvender jeg disse nostalgiske æsker til opbevaring af ting som jeg bruger tit. Eksempelvis til mine elskede thebreve, eller til favorit krydderiet fra Provence. Hvis æsken er knap så pæn indvendig ’forer’ jeg indersiden med sølvpapir. Så er der ingen problem med de tørrede madvarer.

En anden af mine ynglingsæsker er den til tændstikkerne. Det er så dejligt praktisk med en æske til både nye og brugte tændstikker.

the og provencetændstikker

De gamle blikæsker med kendte reklamemotiver er meget attraktive og efterspurgte. Franske reklamer er selvfølgelig mest kendt og elsket af franskmændene. Og ligesom os kan de gå helt i svime over en bestemt reklame; morgenmadsprodukter (Banania), biler (Citroën), og drikkevarer (Crème de cassis). Æsker med nogle af disse reklamer er voldsom dyre i Frankrig. Hvorimod en flot gammel Irmadåse er mere værdsat i Danmark. Det hele kommer jo an på smag og behag. Og hvor meget man ønsker at samle!

Jeg synes flotte æsker gør hverdagen lidt mere dejlig.

Æskerne på billederne er fra min butik Tidens Ting – genbrug og fransk Brocante i Vanløse.

I september tager jeg afsted til nye loppemarkeder i Frankrig. Her håber jeg at finde flere flotte æsker, dåser, kasser og kufferter. Ting som kan bruges til unikke og spændende opbevaringsløsninger.

skakdomino

Læs også: Tire-Table-Chair af gammelt bildæk

“Når jeg holder ind for at besøge et stort livligt loppemarked i Frankrig føles det som om jeg har verdens bedste job. Og efter mange års indkøbsture i Frankrig, er min butik i dag fyldt med alskens unikke, spændende og smukke ting. Jeg elsker at finde ting som kan give et rum personlighed.

Mine loppeture i Frankrig har givet mig mange sjove og sære oplevelser. Og livet som genbrugsbutiksindehaver i Vanløse er bestemt heller ikke kedeligt. Følg gerne med i mine strabadser og glæder på denne blog”

Vi kender Maria fra udsendelserne “Skattejægerne” på DR1. Til daglig driver hun butikken Tidens Ting – genbrug og fransk Brocante i Vanløse.

 

Tekst  Maria Blok Hansen, Tidens Ting

Foto  Maria Blok Hansen

antikbloggen

Antikbloggen med Maria Blok Hansen

“Når jeg holder ind for at besøge et stort livligt loppemarked i Frankrig føles det som om jeg har verdens bedste job. Og efter mange års indkøbsture i Frankrig, er min butik i dag fyldt med alskens unikke, spændende og smukke ting. Jeg elsker at finde ting som kan give et rum personlighed. Vi kender Maria fra udsendelserne “Skattejægerne” på DR1. Til daglig driver hun butikken Tidens Ting – genbrug og fransk Brocante i Vanløse.