Guide: Sådan giver du let kontoret en makeover

Vi glemmer tit kontoret, når vi indretter vores hjem. Se hvordan du let giver hjemmekontoret en makeover med disse 5 simple trin.

Går du også bevidst en stor buen uden om kontoret derhjemme og sætter dig i køkkenet eller stuen med arbejdet i stedet? Enten fordi der er rodet, eller fordi der er kedeligt og gråt?

Du kan let give dit hjemmekontor en makeover, så det igen er der, du søger hen, når du har nogle ting, der skal ordnes i forbindelse med arbejde eller andre foretagende.

I en pressmeddelelse giver plakatvirksomheden Dialægt 5 gode råd til, hvordan du laver et nyt og inspirerende kontor. Se, hvordan du gør her.

1. Ryd op

Det første skridt på vejen til et mere indbydende kontor er oprydning. Der er nemlig ingen, der har lyst til at sidde på et rodet kontor og arbejde. Desuden er det også svært at koncentrere sig med rod omkring sig, fordi tankerne i stedet fokuserer på rodet i stedet for på arbejdet.

Smid de ting ud, som du ikke længere har brug for eller bruger. Du vil hurtigt opdage, at der ligger utrolig meget og flyder. Når du har smidt de ting ud, der ikke er brug for mere, skal du organisere de ting, der er tilbage. Hvis du har papir, der ligger og flyder, bør du sortere dem i mapper. På den måde er de også meget nemmere at finde, når du skal bruge dem.

Derudover er skabe, kommoder og reoler aldrig nyttesløse på et kontor. Disse kan nemlig benyttes til at opbevare alle de ting, der ikke skal ligge og flyde.

2. Mal væggene

Efter oprydningen og inden du går i gang med at indrette, er det en god ide at male rummet, så det kan blive frisket lidt op. Du kan altid gå med hvide vægge, men andre lyse farver er også flotte til kontoret. Husk, at farver påvirker os og nogle giver energi, mens andre beroliger os. Måske har du lyst til at have stærkere farver, der giver et energiboost i arbejdszonen.

3. Sørg for masser af lys

Det er vigtigt, at der er godt med lys på dit kontor. Grunden til dette er, at dit hoved er meget mere oppe på dupperne, når der er lyst i stedet for mørkt. Derfor er det en god idé at sørge for flere og gode lyskilder. Samtidig er det bedre, at du gemmer de mørke farver til et andet rum – som for eksempel soveværelset.

4. Skab glæde med indretning

Når der er ryddet op, og der er styr på maling skal du i gang med at indrette.

Lad være med at tænke, at det skal være så minimalistisk som muligt, men tænk i stedet, at rummet skal virke så behageligt og indbydende som muligt.

For det første er det en god ide at finde noget, der skal på væggene. Foruden at hænge noget på væggene, er det en god ide at placere blomster og planter rundt omkring. Udover at de ser godt ud i rummet, er de også med til at skabe et bedre indeklima.

5. Pynt gør hjemmekontoret hyggeligt

Du skal desuden ikke være bange for at pynte med små og store ting, som du ville have gjort det i stuen. Det er også en god ide med tekstiler som tæpper, gardiner og puder. Tekstiler er nemlig med til at gøre rummet hyggeligt, og det er altid rart med hygge, når du sidder og arbejder eller koncentrer dig.

Tekst  Nanna Danborg-Aamand

Foto  Getty Images