Hjemmebygget reol i OSB-plader

Her mellem jul og nytår byggede jeg denne her reol af osb plader.

OSB Reol
Min kone Helene kom med den gode ide at bygge en reol til vores datter karla, som skulle ligne de reoler som man kan købe i diverse møbelkæder.

Læs også: Renovering af Trip Trap barnestol

 

Den måtte gerne se lidt rå ud

Helene syntes at reolen skulle laves ud af OSB plader, så den vil komme til at se lidt rå ud.

Jeg tegnede en reol som var 140L x 70H x 31D, men fandt ud af at de kasser der skulle stå i den var 38L x 31H x 31B. Da jeg gik i gang blev reolen lidt længere, så kasserne kunne være der;-)

reol_opstart_01

Jeg fik skåret OSB pladen i to stykker i byggemarkedet, så de kunne være i bilen hjem.
Og så var det ellers bare i gang.

Jeg startede med at lave top og bund og de to sider, derefter midterstykket og til sidst de to krydser. Jeg har samlet reolen med søm, jeg for-borede alle huller, og derefter begyndte jeg at samle reolen. Jeg startede med at montere en side, og arbejde jeg mig så hen ad reolen.

reol_nær søm_03

Jeg har lavet de to midter sektioner som et ”plus”, et lang stykke osb plade, med to små stykke osb plader på hver sin side. Måden jeg har monteret de to små stykker på, er ved at jeg har brugt 4 søm, 2 fra hver side. Herefter er de to små stykker osb monteret på.

Jeg har brugt træ-lim i alle samlingerne.

Og det var så den reol:-)

God dag herfra

Læs også: Blomsterkassen er også et sjovt skilt

Tekst  Joen Slyngborg Myrtue

Foto  Joen Slyngborg Myrtue

gordetselv

Gør-det-selv bloggen med Joen Slyngborg Myrtue

“Er der noget, jeg elsker, er det at bygge ting ud af genbrug. Hver gang jeg er på genbrugspladsen for at aflevere noget, kommer jeg hjem med noget nyt … Jeg bygger drivhus, river badeværelsesgulvet op, sætter højbedet op på taget, opfinder et selvvanderanlæg og den slags. Og så er jeg grafisk designer. Jeg er 32 år, bor sammen med min kone Helene og vores tre børn, Karla 9, Sonja 6 og Orla på 3. Vi bor i et helt normalt parcelhus, på en helt normal villavej :-)”