Hjemmelavede genbrugspuder til haven

Genbrug er et hit – også i haven. Udnyt derfor forårets komme med et par lette DIY-projekter. Her får du et par simple tips til, hvordan du let genanvender dine gamle striktrøjer, og gør dem til dekorative udendørspudebetræk.

Foråret byder ofte på flere omfattende projekter; forårsrengøring inde, såvel som ude, klargøring af haven og oprydning i garderobeskabet. Brug derfor sidstnævnte som positivt springbræt til et hyggeligt og kreativt udendørsprojekt. Mens du gemmer alt vintertøjet væk, kan du med fordel udvælge et par gamle, og måske slidte, striktrøjer. Dem kan du nemlig, med få midler, genanvende som nye, fine pudebetræk til havens udendørsrum. Se her hvordan.

Det skal du bruge

Det eneste du skal bruge til projektet er:

 • En gammel strik- eller uldtrøje
 • Lædersnor (3-5 m. Alt afhængig af pudens størrelse) Tykkelse afhænger af din striktrøje og ønsket udtryk
 • En saks
 • En dekorationspude (kan købes billigt i IKEA)
 • Eventuelt knapper

Du kan altid forfine din pude alt efter, hvor fingernem og kreativ du er.

Læs også: Efterår- og vintertrends til boligen

Sådan gør du

 1. Vend vrangsiden på trøjen udad, og placer puden i trøjen, således den flugter med trøjens ene sidesyning.

genbrugspuder

 1. Sæt nåle i omkring puden og tilpas størrelsen med en saks.
 2. Brug en kraftig lædersnor og lav grove forsting. Udnyt stræktrøjens masker som stikhul til dine søm. Gentag ved alle pudens tre sider (lad åbningen ved trøjens bund være intakt)

genbrugspuder

 1. Ri hele vejen rundt om puden, eller tag en side af gangen og afslut med en kraftig knude. Husk at især striktrøjer i bomuld giver sig en del, så trøjen skal strammes godt ud omkring puden.
 2. Vend trøjen, så retsiden findes og put igen puden i betrækket.
 3. Luk betrækkets åbning enten med knapper eller med en grov søm af lædersnor som vist her. Hvis du afslutter puden med lædersnor, har du mulighed for at skabe en flæsekant som her ved at trække let sammen i snoren. Det skaber helt naturligt en plissering.

Pyntepuder i strik er ofte et dyrt bekendtskab. Derfor er dette en nem, økonomisk og miljørigtig måde at inkludere de feminine strikmaterialer i boligindretningen udendørs.

Læs også: Dronning Ingrids lyserøde pelagonier

Rigtig god fornøjelse og rigtig godt forår!

genbrugspuder

Tekst Mette Kjærgaard Søndergaard / redaktionen

Foto katoni.dk