Indret dit hjem med smukke musikplakater

Har du et citat fra din yndlingssang, der har en stor betydning for dig? Så har du nu muligheden for at hænge det op på væggen, så du aldrig glemmer det.

Sange har en stor betydning for mange af os, og der findes mange sange i verdenen som du måske er helt vild med, og dem der ikke lige var din kop te.

Ofte har vi nogle helt bestemte sange, der nærmest føles var skrevet til lige præcis os.

Derfor har en nystartet virksomhed valgt at lave musikplakater, der kan være med til at pryde dit hjem, med den samme stemning som musikken giver.

Læs også: Helt nye gulvtrends i spændende stilarter

Plakater med tekster af Kim Larsen, Gnags og Lukas Graham

”Songshape” er navnet på den lille nystartet virksomhed i Kastrup, der blandt andet designer flotte, grafiske plakater med sangtekster. Teksten indgår som en del af designet, og hver plakat har sit eget personlige udtryk, som matcher indholdet af sangteksten.

For eksempel en karikatur af Kim Larsen til plakaten ”This is My Life”, en bænk med mennesker på Gnags’ ”Når jeg bliver gammel” og et 7-tal til ”7 years” af Lukas Graham.

En hyldest til sangskriverne

– Hos Songshape hylder vi sangskriverne og kunstnerne ved at forevige teksterne på en plakat, udtaler designer og ejer af Songshape, Jane Rønne i en pressemeddelelse.

Jane er uddannet grafiker og kom på idéen til virksomheden, da hun ville lave nogle personlige julegaver til sine to døtre med deres yndlingssange.

– Jeg ønskede at give dem en personlig gave, og fandt på at bruge teksten på deres yndlingssange til at danne en form på en plakat. Gaverne blev taget godt imod og blev rost af min omgangskreds, og derefter tog idéen til Songshape fat.

Læs også: Bring foråret ind i stuen

Rettigheder og licensaftaler

Der er ophavsret på langt de fleste sangtekster, og det kræver derfor tilladelse, og i nogle tilfælde en licensaftale, før der kan udgives en plakat, der indeholder tekster skrevet af en anden.

– Det kan være svært at finde frem til rettighedshaver på en sang, og derefter få tilladelse til at bruge sangteksten, udtaler Jane.

– Jeg har desværre ikke Ed Sheeran og Eric Clapton på Speed Dial, så jeg kan ringe og spørge om tilladelse, siger Jane med et smil på læben.

– Det kræver ofte en del research, ihærdighed og ikke mindst tålmodighed at få tilladelse til at udgive en plakat, men jeg elsker at designe mine plakater og efterfølgende få mine kunders reaktioner.

Læs også: Danske børn bor tættere: Sådan indretter du deleværelset til ungerne

Tekst  Nicole Hardt

Foto  Songshape