Lyngbyvasen – nu med rindende glasur

Lyngbyvasen er et af dansk designhistories mest populære ikoner

Både i ind- og udland kender man den industrielle vase med de skarpskårne riller, der emmer af Bauhaus-referencer og sætter den minimalistiske danske designtradition på porcelænsformel.

Men selv ikoner kan få brug for fornyelse. Derfor er Lyngbyvasen de seneste år trukket i forskellige farver, der hver især kaster nyt lys over det originale, hvide design, og nu giver Lyngby Porcelæn de kreative kræfter endnu mere frit løb.

Læs også: Gammelt nyt fra Kay Bojesen: Gamle biler i nye designs

 

One of a kind

Foråret 2018 introducerer brandet nemlig tre nye vasevarianter, som med eksperimenterende løbeglasur på kanten giver det ikoniske design en helt ny skødesløshed og et strejf af unika, idet den hvide, sorte og rosa glasur er påført i hånden og dermed gør vaserne til ’one of a kind.’

Som designnation trækker Danmark på en lang historie af verdensberømte formgivere og en endnu længere række af internationale designikoner. En privilegeret position, der fortjener stor respekt, men også en platform, der helt naturligt kalder på en modstrømning til det minimalistiske og arkitektoniske.

Inden for de sidste år har det bevidst uperfekte, unikke og autonome udtryk således fundet vej til stadig flere designuniverser. Det gælder ikke mindst keramik og porcelæn, som med eksperimenterende teknikker som ”løbeglasur” har taget trenden til nye højder og givet unika-udtryk til velkendte brugsgenstande fra krus til vaser. Som producent af den ikoniske Lyngbyvase er Lyngby Porcelæn naturligvis også med på glasurbølgen

og introducerer nu den populære vase på 20 cm i tre forskellige farver med løssluppen glasur, der giver det verdensberømte design et helt nyt og ultramoderne boheme-DNA.

Læs også: Hvad dælen skal du med alt det porcelæn?

Lyngbyvasen i hvid med rindende glasur

Unik løbebane 

Lyngbyvasens oprindelse er ganske unik for dansk designhistorie. Hvor de fleste andre designikoner er stærkt knyttet til deres ophavsmand, er Lyngbyvasen et anonymt design, der opstod på Porcelænsfabrikken Danmark i 1940’erne – og med forårets trendy nyfortolkning skriver Lyngby Porcelæn videre på tanken om det ”anonymt-unikke”. De ”løbske” vaser, der er lavet i mat porcelæn, er nemlig alle glaseret i hånden med blank glasur, der går sine egne veje ud over kanten og giver den enkelte vase et individuelt, crafted look.

Ligesom den klassiske Lyngbyvase inviterer vaserne med løbeglasur til at blive brugt i flok – både monokromt og i flere farver og højder sammen. Dermed kan både nye fans og gamle samlere ride med på glasurtrenden og opleve den markante effekt, det giver at blande materialerne og lade den transparente Lyngbyvase i glas spille op til løbeglasurens blanke aura og det matte porcelæns rustikke tyngde.

Lyngbyvase med løbeglasur findes i farverne hvid, sort og rosa og koster 699,95 kr. (vejl.)

Nyheden findes i handlen fra primo marts.

Læs også: Bjørn Wiinblad lancerer lyslygte med reliefmotiv

Tekst  Lyngby Porcelæn

Foto  Lyngby Porcelæn