Ny trend i boligindretning: Råt er hot

Boligindretning anno 201+ er rå

Den rå indretning af vores hjem er en ny trend, der vinder frem i danske hjem.  Både rå gulve og designermøbler i beton er blevet et hit. Dansk Beton og Gulvbranchen i Dansk Byggeri oplever også begejstringen

Læs også: 7 tips til den perfekte indretning af terrassen

 

Rå gulve i træ og beton

Når vi åbner dørene til danskernes boliger, ser vi, at det rå look hitter i øjeblikket. Vi vil have rå trægulve og designergulve i beton, cement eller epoxy.  Også når det handler om valg af andet interiør til boligen, topper beton som materiale.

– De rå gulve er attraktive hos danskerne, fordi de skaber et univers af nye muligheder i hjemmet. Den nye trend er inspireret af de rå og praktiske gulve, som vi kender fra industrihaller og værksteder. Men også trægulve med børstede overflader, der giver et slidt look, er in hos forbrugerne, siger branchechef for Gulvbranchen Anders Hjorth Jensen.

Læs også: Sofaliv

Rå boligindretning i køkken

Boliginteriør i beton

Thomas Uhd, branchedirektør i Dansk Beton, mærker også, at beton som materiale udbreder sig fra byggeri til design af boliginteriør.

– De seneste par år er beton gået fra at være et materiale, der udelukkende blev brugt til store byggerier til nu at være et moderigtigt materiale, som bliver brugt til forskelligt design – alt fra interiør i hjemmet til smykker, statuetter, og julepynt. Det er ikke bare arkitekterne, som synes, at beton er et fedt materiale. Nu er det også hr. og fru Danmark, der har øje for materialets mange unikke muligheder, siger Thomas Uhd.

Mange har den forestilling, at beton er grå og kedelig. Men faktisk kan beton indfarves i alle farver, den kan fremstå som terrazzo, og den kan poleres, så den nærmest ligner marmor.

Ikke for amatører

Uanset om vi taler om beton, cement, epoxy eller træ, så er det ikke materialer, der egner sig til amatører og “gør det selv”-arbejde. Beton og cement ætser, mens epoxy er allergifremkaldende. Så det kræver en fagmand at lægge et gulv.

Du finder en specialuddannet gulvlægger, som også er dækket af Byg Garanti med op til 150.000 kr., her: http://www.gulvbranchen.dk/find-medlemmer/

Læs også: Mindsk støjen med et lyddæmpet akustikgulv