Nyhed! Søde småfugle fra Kay Bojesen

Kay Bojesen træfugledesign udgør en umage, men absolut charmerende flok. Her sidder småspurve på pind, sangfugle på terrassen, søpapegøjer på strandbredden og turtelduer på bryllupsbordet, for Bojesen holdt af at formgive ”fjerkræ” uanset art.

Nu er der igen fugleforøgelse på vej, når Kay Bojesen Denmark til foråret lancerer hele to nye design i miniatureudgave: Spurve på pind og Spurvepar. Nyhederne sælges to-og-to og lægger an til landing i blomsterkrukker og buketter – og i hjertet på alle forelskede par.

Kay Bojesen spurve

Fuglen har de seneste år været et stærkt motiv i interiørmoden fra grafisk fjerprint til eksotisk tapet og årvågne ugler, men allerede i sin tid havde Kay Bojesen blik for fugleriget. Fra sin terrasse i bebyggelsen Bellavista havde han udsigt over Øresund, hvor måger og småspurve boltrede sig, og det er netop med inspiration fra sin egen ”rede”, at han skabte flere af sine næbbede og humørfyldte trædesign. Det gælder ikke mindst den karismatiske, knaldgule spurvefugl, som Kay Bojesen Denmark dette forår sender på vingerne i sin originale størrelse samt farve og på pind, præcis som man brugte i det Bojensenske hjem. Her blev den iøjefaldende piphans placeret i blomster og planter, hvor den skabte kvidrende stemning i urtepottehøjde – altid med det glimt i øjet, der karakteriserer Bojesens design.

Læs også: Arbejdsbord af affald til Chili Klaus

Forelsket spurvepar

Et andet design fra Kay Bojesen, der kalder på følelserne, er forårets forelskede Spurvepar. I modsætning til sin bemalede slægtning er de to ”turtelduer” skabt i tofarvet naturtræ og bogstavelig talt fulde af tiltrækning: En magnet i fuglenes bund drager dem mod hinanden og indlemmer dem samtidig i flokken af eksisterende spurve, der findes i syv forskellige farver med tilhørende magnetisk ”landingsplanke”.

Læs også: Lyngbyvasen – nu med rindende glasur

Kay Bojesen spurve i natur

Minidesign med multifunktion

Evnen til at se det store i det små kræver noget helt særligt. Det gælder ikke mindst i designuniverset, hvor formgivning i miniatureformat stiller store krav til præcision og kvalitet, hvis detaljerne og det unikke udtryk skal bevares. Med Spurve på pind og Spurvepar demonstrerer Kay Bojesen Denmark, at det er bedre at være lille og vågen end stor og doven, for forårets fuglenyheder er måske små i størrelsen, men har stort potentiale som især gaveobjekt. Her er det oplagt at bruge de gule spurve på pind som en ekstra foræring sammen med blomsterne, mens Spurveparret flyver direkte ind på gavebordet til alle designelskere. Både dem, der fejrer kærligheden til hinanden ved årets bryllupper og forlovelser, og dem, der bygger rede og holder house warming eller fejrer livets fester: Studenterfest, fødselsdag og barnedåb.

Den gule farve gør naturligvis også Spurve på Pind til en oplagt påskebebuder – som alternativ til det traditionelle chokoladeæg, som pynt i påskens værtindebuket eller som skælmsk bordaccessory, når pinden stikkes i skålen med marcipanæg og lade spurvene vogte reden med måltidets søde afslutning.

Priserne

Spurvepar med magnet (H: 6 cm) i natur eg og røget eg koster 399,95 kr. (vejl.).

Spurve på pind (H: 19,7 cm) i malet bøgetræ koster 399,95 kr. (vejl.) for æske med to styk.

Nyhederne er i handlen fra primo marts 2017 og nærmeste forhandler oplyses på tlf. +45 45 88 66 33

Læs også: Mørk messing i minimalistisk formsprog