Så er vi klar med årets stærkeste boligtrends

De 4 stærkeste boligtrends – og hvordan du bruger dem derhjemme

2018 er året, hvor du kan forkæle dit hjem med brændte farver, mønstermiks, kølige metaller og masser af planter – de fire mest fremtrædende indretningstendenser netop nu.

Når forårssolen kaster sit skarpe lys ind gennem vinduerne, får man som husejer ofte en ubændig trang til at friske hjemmet op. Og så er det jo heldigt, at vi kan træde til med årets fire mest inspirerende indretningstrends.

Der blæser nye vinde inden for interiør, og den minimalistiske, nordiske stil og farveskala har fået skarp konkurrence af et mere internationalt udtryk med masser af detaljer og varme nuancer.

Læs også: Ny designstage fra Kähler lanceres i efteråret

 

Der skal ikke så meget til

Heldigvis skal der ikke så meget til for at skabe den eftertragtede følelse af fornyelse, vi ofte søger i vores indretning. Måske bare et par nye puder i smukke mønstre, en malet væg eller en plante eller tre. Og det er faktisk lige præcis dét, som indretningen i 2018 handler om. Se bare her:

Brændte farver

Vi har set nok til den kølige nordiske farveskala, og nu fyrer vi op for de varme og brændte nuancer, når vi indretter. Trenden har været nogle år undervejs, men nu buldrer den for alvor derudad med en bred palette af rustrød, nude, terrakotta og bordeaux. Ofte set i kombination med okker, brun og rosa.

Hvis du ikke helt kan slippe de nordiske nuancer, kan du også sagtens slippe af sted med at kombinere de brændte farver med både blå og grå nuancer. Prøv dig frem og se, hvad der fungerer.

Sofa, ’Lune’, designet af Jamie Hayon, med ben i aluminium og betræk i Linara-stof, fås i flere størrelser og farver, h 79 x b 227 x d 93,5 cm, 35.000 kr., Fritz Hansen. (se topbillede)

Sådan indretter du med brændte farver

Er du brændt varm på en rødlig farve, så gå all in og mal hele din stue.

Skal du lige vænne dig til de varme toner, så begynd med et par urtepotter i terrakotta i din vindueskarm og byg videre med fx en plakat og en buket blomster i rødlige nuancer.

De varme nuancer går fra nude til bordeaux, og der er helt sikkert en ny favorit iblandt til dig. Gå fx ned til din farvehandel, og bliv inspireret.

Læs også: Få succes med orkideer

Kølige metaller

Sølv, krom, stål – mens farverne i 2018 gerne må være af den varme slags, er kølige metaller til gengæld det nye hit, hvad enten det gælder din nye spisebordsstol, dine lamper eller nips til hylden. Vi er tiltrukket af de blanke, kølige overflader, og derfor fortsætter spejle også med at være særligt populære i indretningen. Både på vægge og møbler.

Skabsløsning, ’Portray’, designet af Peter J. Lassen, fås i flere farver, underskabe, h 69,6 x b 69,6 x d 38 cm, overskabe, h 69,6 x b 69,6 x d 30 cm, inkl. glaslåger og ben, viste løsning, 31.995 kr., Montana.

Montana reol

Sådan indretter du med kølige metaller

Kombiner de kølige metaller mod de varme farver for at skabe kontrast. Derudover er sølv også smukt til pasteller og støvede farver.

Giv metallet kontrast med objekter i træ, som tilføjer varme til det blanke look.

Kombiner også med varme metaller som messing, kobber og guld for at skabe et mere personligt udtryk.

Mønstermiks

Find modet frem, når du skal følge denne trend, hvor det gælder om at mikse mønstre på livet løs. Jo mere forskellige mønstre, jo bedre. Et stribet tapet fungerer snildt sammen med en blomstret sofa, og en ternet pude sammen med et prikket sengetæppe. Her er der fokus på det personlige udtryk, og det er dig, der bestemmer, hvad der fungerer.

Lysestage, ’Balance’, i messing, h 9 x b 12,5 x d 4,2 cm, 249 kr., pude, ’Salon – Bolster’, i blandede fibre, b 41,5 x dia 16,5 cm, 849 kr., pude, ’Salon – Butterfly’, i blandede fibre, 25 x 40 cm, 649 kr., pude, ’Salon – Bengal’, i blande fibre, 40 x 40 cm, 849 kr., Ferm Living.

Mønstermiks

Sådan indretter du med mønstermiks

Klip forskellige mønstre ud fra magasiner, og leg med udtrykket, før du begynder at købe løs.

Hvis du har brug for en smule harmoni i stilen, kan du gå efter en fællesnævner som fx farve eller materiale. På den måde skaber du lidt mere ro i udtrykket.

Sørg for, at du kombinerer dit mønstermiks med rolige overflader som en ensfarvet sofa eller væg.

Læs også: Nyt legetøjsmærke kombinerer leg og klassisk design

Planter

Planter har holdt stædigt fast i en høj position på trendbarometret de seneste par år, og du kan roligt forvandle dit hjem til en jungle i 2018. Efter at fokus har ligget på mindre planter, er tiden nu inde til XL. Invester i et par store, grønne planter, fx en palme eller to, der kan fungere som grønne skulpturer i dit hjem og skabe wauw-effekt.

Sengetøj, ’Neem’, i 100 % bomuld, fås i flere farver, 140 x 200 cm, 499 kr., pudebetræk, 60 x 63 cm, 149 kr., pudebetræk, ’Velvet’, i velour, fås i flere farver, 50 x 50 cm 110 kr., Bungalow.

Planter

Sådan indretter du med planter

Grønne planter skaber liv i dit hjem, ligegyldigt hvilken stil du har, så der er ingen undskyldning for at springe over her.

Overvej dine urtepotter, for de er med til at understrege din stil. Gå gerne efter naturlige materialer som terrakotta, flet eller keramik.

Saml dine planter i stedet for at sprede dem ud over hele hjemmet. Et frodigt hjørne fungerer bedre som statement.

Læs også: Hvor skal du købe dine planter og blomster?

Tekst  Pia Olsen/ Living Stories

Foto  Produktfotos