Sådan gør du dit hjem klar til vinteren

Du er højst sandsynligt begyndt at gøre din bolig klar til efteråret og vinteren ved at lukke alle udendørs vandhaner, rengøre havemøblerne og rense de overfyldte tagrender. Men har du tænkt på, om dit hjem også er klar til vinteren indenfor?  

I vinterhalvåret bruger vi meget tid indenfor, og selvom de færreste tænker over det, er der en del ting, der skal være på plads indvendigt, før vinteren for alvor sætter ind.

Det er nemlig vigtigt, at vores hjem både er varmt, sikkert og hyggeligt – og at det kan holde til de kolde måneders mange strabadser. I en pressemeddelelse har ifi.no samlet gode råd til, hvordan du kan gøre dit hjem klar til vintersæsonen. 

Se, hvordan her. 

5 tips til en vinterklar indretning af hjemmet

1. Hold kulden ude med gardiner 

Lange gardiner er ikke kun et smukt syn i hjemmet, de isolerer også mod træk og kulde. Derfor er det en god idé at hænge et par lange, lune gardiner op i vinduerne i efteråret, som kan holde træk og kulde ude. Lader du dem gå helt ned til gulvet, vil du også kunne mærke de isolerende funktioner her. Husk på, at forede gardiner luner bedst – og så er de nyttige, hvis du vil lukke vintersolen ude. 

2. Gør brændeovnen klar til fyringssæsonen

Før du fyrer op i brændeovnen, skal sod og forbrændt snavs fjernes. Det sikrer dig nemlig en mere sikker – og dermed mere hyggelig – fyringssæson. Brug gerne en sodfjerner eller skorstensrens til at rengøre skorstensrøret, før du tænder op, og husk, at glasdørene på komfuret også skal vaskes. Det mindsker nemlig risikoen for rørbrand.

Læs også: Vil du af med flisepest?

3. Hold dig varm med et tæppe på gulvet

Der er næppe noget, der luner om fødderne, som et dejligt tæppe på gulvet. Når du har varme fødder, spreder varmen sig hurtigt til resten af din krop. Derfor kan det godt betale sig at gå ind i vintersæsonen med et par tæpper på gulvet enten i stuen eller soveværelset. Selvfølgelig er et væg-til-væg-tæppe det varmeste, men hvis du bare vil finde en midlertidig vinter-løsning, fungerer et mindre tæppe også fint.  

4. Få skadedyrene ud af huset

Ligesom os trækker skadedyrene også indenfor, når vinteren nærmer sig. De kan nemlig ikke lide kulde. Hvis du vil undgå uønskede besøg bør du derfor tage et par forholdsregler ved at sætte musefælder eller generende lugtmidler op. Det kan skræmme de ubudne gæster væk.

5. Beskyt gulvet i gangen med måtter

Mudder, sne og sjap på skoene er en uundgåelig del af vinterhalvåret. Har du ikke en måtte enten udenfor eller indenfor din dør, bør du derfor anskaffe en. Hvis du ikke beskytter gulvet, kan vinterens skidt nemlig ødelægge det. 

Læs også: Erantis giver årets første håb om forår i haven

Tekst  Nanna Danborg-Aamand

Foto  Getty Images