Sådan laver du din egen signaturvæg i stuen
Går du med drømme om at lave den markante signaturvæg i din stue, som kan tilføje personlighed og afspejle den helt rigtige stemning? Her får du et par gode råd, inden du kaster dig i gang med projektet.
En signaturvæg er en væg der er markant anderledes end resten af rummet. Det kan være en væg i en anden farve end de øvrige vægge, eller med et fotostat med skov-motiv, en væg tapetseret med mønster-tapet eller som her, en trævæg i en varm brun farve.
En malet signaturvæg
Når du skal vælge farven til en signatur væg i stuen, hvor du opholder dig meget, bør du gå efter mere neutrale farver. Er farven for markant, bliver du hurtig træt af den og kan i værste fald opleve den som stressende.
Vær ikke bange for at vælge en mørk farve. Nogle oplever mørke farver som tunge farver, der gør rummet mindre, men de mørke farver har andre og gode egenskaber. De kan nemlig være rigtige gode i rum, hvor du gerne vil have fornemmelsen af hygge og intimitet.
Læs også: Kan jeg male oven på silikat?
En signaturvæg med fotostat
Et fotostat er et forstørret fotografi, der limes på væggen med tapetklister. Alle fotostater kan bestilles efter mål, så de passer præcist til din væg. Du kan vælge mellem et væld af motiver, men også få lavet et fotostat ud fra dit eget fotografi eller illustration. Et specialfremstillet fotostat svinger I pris mellem 250 og 350 kr per kvadratmeter. Motivet kan være alt fra nyudsprungne bøgeskove til en New-York-skyline.
En tapetseret signaturvæg
Tapet er tilbage og udvalget af flotte farver, teksturer og mønstre er uendeligt. Det spænder lige fra de flotte stribede, blomstrede eller snirklede mønstre til tapeter med egentlige motiver som f.eks. bræddetapet, murstenstapet
En signaturvæg i træ
En signaturvæg i træ kan laves i brædder, i spånplader eller som her i krydsfinerplader med spor, så det ligner profilbrædder med fét og not. Træet kan stå råt eller males.
Sådan laver du en signaturvæg i træ
Husk altid at akklimatisere plader eller brædder inden de sættes på væggen. Træ er et levende materialer, der arbejder med fugtigheden i rummet.
Trævægge kan anvendes frit i småhuse, dvs. énfamiliehuse i en eller to etager, rækkehuse og sommerhuse. Vær opmærksom på, at der kan være regler for etagebyggeri, der stiller krav til brandimprægnering.
Denne væg blev lavet på en weekend, hvor nedtagning af den eksisterende reol tog det meste af første dag. Se her hvordan du laver din egen signaturvæg i træ.
Læs også: 10 gode råd til en flottere træterrasse
Sådan så væggen ud før vi gik i gang:
Den gamle bogreol i stuen var efterhånden det sidste levn fra den tidligere indretningsstil med hvide opbevaringsmøbler fra IKEA .
Bogreolen er taget ned og gipsvæggen står rå og klar til at skrue trævæggen på.
Den første krydsfinerplade med spor er sat op
Skær udenom kontakter og installationer og læg til sidst en fuge, så de slutter til.
Læs også: Tapet med dyr og natur
Så er trævæggen færdig og klar til at blive malet.
Denne stue er stor og meget lys, så væggen skal males i en varm og mørk brun, der giver hygge og passer til den øvrige indretning.
Til sidst blev den nyindkøbte reol samlet og stillet op ad væggen. På hylderne er der, flasker, de pæneste af bøgerne fra den gamle reol, forskellige typer kaktus og for at understrege den hyggelige stemning – selvfølgelig også et par stager med stearinlys.
Se væggen før og efter operationen:
Læs også: Nostalgi – tingene der forsvandt