Sådan laver du din egen signaturvæg i stuen

Går du med drømme om at lave den markante signaturvæg i din stue, som kan tilføje personlighed og afspejle den helt rigtige stemning? Her får du et par gode råd, inden du kaster dig i gang med projektet.

En signaturvæg er en væg der er markant anderledes end resten af rummet. Det kan være en væg i en anden farve end de øvrige vægge, eller med et fotostat med skov-motiv, en væg tapetseret med mønster-tapet eller som her, en trævæg i en varm brun farve.

En malet signaturvæg

Når du skal vælge farven til en signatur væg i stuen, hvor du opholder dig meget, bør du gå efter mere neutrale farver. Er farven for markant, bliver du hurtig træt af den og kan i værste fald opleve den som stressende.

Vær ikke bange for at vælge en mørk farve. Nogle oplever mørke farver som tunge farver, der gør rummet mindre, men de mørke farver har andre og gode egenskaber. De kan nemlig være rigtige gode i rum, hvor du gerne vil have fornemmelsen af hygge og intimitet.

Læs også: Diffusionsåben maling til fugtige vægge

En signaturvæg med fotostat

Et fotostat er et forstørret fotografi, der limes på væggen med tapetklister. Alle fotostater kan bestilles efter mål, så de passer præcist til din væg. Du kan vælge mellem et væld af motiver, men også få lavet et fotostat ud fra dit eget fotografi eller illustration. Et specialfremstillet fotostat svinger I pris mellem 250 og 350 kr per kvadratmeter. Motivet kan være alt fra nyudsprungne bøgeskove til en New-York-skyline.

En tapetseret signaturvæg

Tapet er tilbage og udvalget af flotte farver, teksturer og mønstre er uendeligt. Det spænder lige fra de flotte stribede, blomstrede eller snirklede mønstre til tapeter med egentlige motiver som f.eks. bræddetapet, murstenstapet

En signaturvæg i træ

En signaturvæg i træ kan laves i brædder, i spånplader eller som her i krydsfinerplader med spor, så det ligner profilbrædder med fét og not. Træet kan stå råt eller males.

Sådan laver du en signaturvæg i træ

Husk altid at akklimatisere plader eller brædder inden de sættes på væggen. Træ er et levende materialer, der arbejder med fugtigheden i rummet.

Trævægge kan anvendes frit i småhuse, dvs. énfamiliehuse i en eller to etager, rækkehuse og sommerhuse. Vær opmærksom på, at der kan være regler for etagebyggeri, der stiller krav til brandimprægnering.

Denne væg blev lavet på en weekend, hvor nedtagning af den eksisterende reol tog det meste af første dag. Se her hvordan du laver din egen signaturvæg i træ.

Læs også: Diffusionsåben maling til fugtige vægge

Sådan så væggen ud før vi gik i gang:

Sådan væggen ud før

Den gamle bogreol i stuen var efterhånden det sidste levn fra den tidligere indretningsstil med hvide opbevaringsmøbler fra IKEA .

Væggen uden reolen

Bogreolen er taget ned og gipsvæggen står rå og klar til at skrue trævæggen på.

Signaturvæggen bygges op i krydsfiner med spor

Den første krydsfinerplade med spor er sat op

Skær udenom kontakter

Skær udenom kontakter og installationer og læg til sidst en fuge, så de slutter til.

Læs også: Højsæson for nabostridigheder: Drop det lilla træværk og undgå hegnstvister

Den færdige trævæg

Så er trævæggen færdig og klar til at blive malet.

Signaturvæggen males

Denne stue er stor og meget lys, så væggen skal males i en varm og mørk brun, der giver hygge og passer til den øvrige indretning.

Den færdige signaturvæg

Til sidst blev den nyindkøbte reol samlet og stillet op ad væggen. På hylderne er der, flasker, de pæneste af bøgerne fra den gamle reol, forskellige typer kaktus og for at understrege den hyggelige stemning – selvfølgelig også et par stager med stearinlys.

Se væggen før og efter operationen:

Sådan væggen ud før Den færdige signaturvæg

Læs også: Test: Her er Danmarks bedste vægmaling