Familien var nu nysgerrige for at vide om der så VAR tuberkulose, voldtægtsforbrydere, væggelus og hunde med rabies i Delhi i Indien?

Tuberkulose?…måske. Voldtægtsforbrydere?….helt sikkert. Væggelus?….så absolut. Hunde med rabies?….højst sandsynligt. Men de havde glemt en ting; Risikoen for diaré. Og det oplevede jeg SÅ ABSOLUT. Jeg vil ikke komme med detaljer, men blot forklare, at det er grunden til at jeg først nu kommer med afslutningen på mit bazar-eventyr fra Indien.

Og et eventyr var det. Jeg blev først syg på vejen hjem, og havde derfor 9 skønne dage i Main Bazar hvor jeg boede med min rejsekammerat Jonna.

Læs også: Kæmpe loppemarked i Bella Center

Main Bazar ligger tæt på den store banegård, ved den gamle bydel. Og det første der slår én når man i taxaen, kører væk fra de store alleer og ind i de smalle gader, er larmen. Larmen fra lastbiler, personbiler, motorrichshaw, cykelrichshaw, almindelige cykler, mennesker, hunde, højtalere, motorcykler osv.

Både dag og nat skulle det vise sig. Hotellet lå på hovedgaden, og da vi havde bestilt værelse mod gaden, i baggården var der nemlig køer, fik vi ikke kun mulighed for at skue det herlige hverdagsliv på gaden, men fik også den dertilhørende LARM.

Der var steder hvor vi kunne flygte lidt fra larmen; tagterrassen på vores hotel, tagrestauranter og inde i de små smøger. I de små smøger opstod dog så en ny udfordring….at finde vej. Det var helt vildt sjovt at gå på opdagelse derinde, at finde spændende butikker og at opleve hvordan inderne boede. Det blev selvfølgelig mere og mere mørkt, beskidt og skummelt jo dybere vi kom ind i disse smøger. Og flere gange måtte vi erkende at der forude nok IKKE kom en sidegade så vi hurtigt og nemt kunne komme ud af labyrinten. Så var det bare med at få vendt om og skynde sig tilbage til de kendte steder.

Heldigvis har jeg en god stedsans, og efter nogle dage kunne jeg finde rundt i de nærmeste smøger. Det var nemlig her de gode butikker lå, ofte ultra små steder med et imponerende udvalg af stofbånd, tasker, halskæder, perler, smykker, tørklæder, krydderier, træstempler osv.

Læs også: Flere loppefund fra Provence

Sælgerne var hurtige til at hive os ind i deres baglokale når de kunne fornemme at vi gerne ville købe. Det var her deres ansatte sad og arbejdede, og her deres lagervarer lå fra gulv til loft. De rene varer altså. Ja for ude i butikkerne var alt sodet ind i os og røg fra biler og madlavning.

Faktisk var der møgbeskidt overalt. Og gaderne flød med skrald. Dem (den laveste kaste) som skal rydde op efter de andre (de højere kaster), er blevet fordrevet fra byen, fordi ”man” vist ikke gider belemres med alle de fattige. Og hvem skal så tage skraldet? Ingen, virker det som.

Mens vi var der blev der holdt delstatsvalg. Det gav mere larm og flere trafikpropper, men det var en oplevelse at følge de mange optog og de meget entusiastiske deltagere. Butiksejerne mente at den rigtige vandt og at der nu ville blive mindre korruption blandt embedsmænd og politi. Alle var selvfølgelig ikke enige, og i dagene efter var der små personlige slåskampe i gaderne. Slåskampene kan selvfølgelig også have hængt sammen med den ugentlige markedsdag hvor de fleste mænd blev godt fulde.

Anyway….ikke mere om elendighed og uretfærdighed i Indien. Få mig ikke startet om den måde mændene behandler kvinder på! Det er ikke for sjov skyld at der er rene kvindekupeer i metrotogene.

Tjek lige de elektriske installationer ud her i den travle gade. Og de seje skilte i metroen.

blog4gade

blog4metro

På de mange ture til butikkerne fandt jeg nogle sager som jeg købte med hjem til Tidens Ting.

Blandt andet de smukkeste træstempler. Stemplerne er lavet af rester fra møbelindustrien og er efterligninger af de stempler som oprindeligt bliver brugt til at lave mønstrer på stof.
Du kan selvfølgelig bruge dem som stempler, men de er også superflotte at dekorere med.

blog4tryk

blog4stempler

blog4stempelpige

Her holder jeg en velfortjent pause i stempelbutikken mens en ung pige dupper et stempel med hvid kalk for mig.

Jeg fandt også nogle lækre perlekæder. Både i glas og i træ.

blog4glaskæder

blog4trækæder

Hvis du mangler ting til dine kreative projekter finder du her unikke perler i glas, bøffelhorn og kamelben. Sølvringene med fjermotiv kan nemt ændres i størrelse.

blog4perler

blog4ringe

Og her er i en taskebutik er det så vi må købe os til mere ”hjemrejseopbevaring”.

blog4taske

‘Vil du besøge Indien igen en anden gang?’ spurgte min mand da jeg kom hjem. ‘Hmmm…kan du ikke spørge mig lidt senere’, svarede jeg. ‘Når min diaré er ovre’!

Nu kan jeg med sikker stemme svare; SÅ ABSOLUT!

Tekst  Maria Blok Hansen

Foto  Maria Blok Hansen

antikbloggen

Antikbloggen med Maria Blok Hansen

“Når jeg holder ind for at besøge et stort livligt loppemarked i Frankrig føles det som om jeg har verdens bedste job. Og efter mange års indkøbsture i Frankrig, er min butik i dag fyldt med alskens unikke, spændende og smukke ting. Jeg elsker at finde ting som kan give et rum personlighed. Vi kender Maria fra udsendelserne “Skattejægerne” på DR1. Til daglig driver hun butikken Tidens Ting – genbrug og fransk Brocante i Vanløse.